Logo MojaObčina.si
JUTRI
18°C
6°C
NED.
23°C
8°C
Oceni objavo

Občinska turistična zveza z novim vodstvom

Minulo sredo 17. aprila je v prostorih gasilskega doma v Zagradcu potekal volilni letni zbor članov Občinske turistične zveza Ivančna Gorica, na kateri so delegati trinajstih turističnih društev sprejeli obsežen program dela za leto 2019 in izvolili novo vodstvo zveze. Dolgoletnega predsednika zveze Pavla Groznika je nasledil, prav tako dolgoletni turistični delavec Stane Kralj iz TD Zagradec.

Predstavniki naših turističnih društev so se seznanili s poročilom o delu v lanskem letu, ki ga je podal predsednik Pavel Groznik. V svojem nagovoru je povzel tudi delo minulega mandata, s katerim zaključuje dolgoletno vodenje zveze. Groznik je vodenje zveze prevzel pred dvanajstimi leti, ko je nasledil pokojnega predsednika Avgusta Likovnika. V tem obdobju se je turistično društvena organizacija v naši občini aktivno razvijala. Prav na tokratnem zboru je bilo v zvezo sprejeto že 13. društvo, TD Lavričeva koča Gradišče nad Šentvidom in Stično. Turistična društva sodelujejo pri organizaciji številnih krajevnih in občinskih prireditev, skrbijo za urejenost krajev in čisto okolje, v svoji vrstah pa združujejo okoli tisoč članov.

Kot je povedal bo z veseljem sodeloval v zvezi še naprej, prav pa je, da vodenje prevzamejo mlajši sodelavci, zato je tudi predlagal za novega predsednika dosedanjega podpredsednika Staneta Kralja.

Stane Kralj se je po izvolitvi zahvalil za podporo. Kot je še dejal, bo ena glavnih nalog bodočega vodstva, pomladitev članstva in nadgradnja sodelovanja z Občino Ivančna Gorica, Zavodom Prijetno domače in drugimi institucijami. Na njegov predlog je nato zbor članov soglasno izvolil Pavla Groznika za častnega predsednika Občinske turistične zveze Ivančna Gorica.

Volilnega zbora so se udeležili tudi nekateri gostje, med njimi tudi generalna sekretarka Turistične zveze Slovenije Karmen Burger, ki je prenesla pozdrave predsednika Pavla Hevke in pohvalila dobro sodelovanje z OTZ Ivančna Gorica. Ne nazadnje so njeni člani aktivni tudi v organih TZS. Mladinski svet TZS pa od letos vodi članica TD Ambrus Ines Klopčič.

Podžupan Tomaž Smole

je navzočim predstavnikom turističnih društev čestital za njihov prispevek pri oblikovanju turistične ponudbe v občini, ki se promovira pod znamko Prijetno domače. Načrti občine so, da bi Višnja Gora s Hišo kranjske čebele postala nekakšna vstopna točka za turizem v naši občini. S primernimi tržnimi programi, bi se obiskovalcem ponudila tudi preostala turistična in gostinska ponudba v občini. Pri tem pa bodo še naprej pomembno vlogo imela tudi turistična društva.

Nujno je tudi nadaljnje sodelovanje z Zavodom Prijetno domače, ki se bo tudi kadrovsko okrepil. Nova predsednica Sveta Zavoda Prijetno domače Martina Hrovat pa je kot je povedala tudi sama članica turističnega društva v Ambrusu in se nadeja nadaljnjega sodelovanja zveze in zavoda. OTZ je tudi partner Zavoda pri projektu RAST, ki je prijavljen na razpisu Lokalne akcijske skupine STIK.

Foto: Matej Šteh

Oglejte si tudi