Logo MojaObčina.si
DANES
18°C
4°C
JUTRI
23°C
8°C
Oceni objavo

Zaživela nova spletna stran Turizma Grosuplje

Turizem Grosuplje v leto 2021 optimistično stopa z novo spletno stranjo. Ta je zaživela v ponedeljek, 25. januarja 2021.

»Ustavite se, nadihajte se svežega zraka in spoznajte skrite bisere naše dežele. Prepustite se zvokom kapljic v Županovi jami, sprehodite se po Radenskem polju in prisluhnite oglašanju ptic in regljanju žab. Zaprite oči in se potopite v miren spanec ob zvoku pregovorno pridnih čebel.« S temi besedami Turizem Grosuplje vabi nas, domače obiskovalke in obiskovalce, pa tudi od drugod, da nas obiščejo, spoznajo in si seveda ustvarijo nepozabne spomine na zelenem pragu prestolnice.

In še: »Spoznajte pokrajino, ki je eno samo valovanje dolinic, blagih gričev poraslih z gozdom, in bregov, na katerih se belijo vasice in cerkva, mokrotnih travnikov in obdelanih njiv. Na vsakem koraku je tod doma prazgodovina – ostanki rimskih cest in domovanj, srednjeveške utrdbe (znameniti tabor nad Cerovim, Turenček v Šmarju in ostanki gradov). Ljubitelji zgodovine na svoj račun pridete na Magdalenski gori, ki je eno najpomembnejših železnodobnih najdišč v Sloveniji. Obdani smo z neokrnjeno naravo. Živimo sredi skrivnostnega kraškega sveta, polnega naravnih vrednot in raznolike pestrosti.« Ni kaj dodati, kajne?

Vabljeni k raziskovanju nove spletne strani: https://visitgrosuplje.si/, k odkrivanju naše bogate kulturne in zgodovinske dediščine, naših naravnih biserov. Sprehodite se po Evropski pešpoti E-6, Prešernovi poti, Naravoslovni učni poti Po sledeh vodomca in uživajte v naravi. Ali pa se s kolesom odpravite po Grosupeljski družinski kolesarski poti, po sledeh starodavnih Ilirov, kolesarite v objemu cvetlic in metuljev, pozdravite netopirje v Županovi jami ali pa naredite krog okoli naše občine ter doživite vožnjo z vsebino.

Ob vsem tem pa je najlepše to, da je vse to čisto blizu nas, da smo tu doma.

Jana Roštan

Oglejte si tudi