Logo MojaObčina.si
JUTRI
23°C
10°C
NED.
23°C
11°C
Oceni objavo

Javna obravnava dopolnjenega osnutka OPPN Šmarje Sap - kulturni center

24. februarja 2023 se je pričela javna razgrnitev dopolnjenega osnutka OPPN Šmarje Sap - kulturni center, v sredo, 8. marca, je v dvorani Družbenega doma Grosuplje potekala tudi njegova javna obravnava.

Zainteresirani javnosti so dopolnjen osnutek OPPN Šmarje Sap - kulturni center predstavili Miha Simončič, vodja urada za prostor na Občini Grosuplje, ki nas je podrobneje seznanil s samim postopkom priprave dokumenta, ki je tako danes v fazi dopolnjenega osnutka in seznanitve javnosti z njim, sodelavka Suzana Bužan, in arhitekt Gregor Trplan iz podjetja Gužič Trplan arhitekti d.o.o., ki pa nam je podrobneje predstavil samo vsebino dokumenta.

Območje dopolnjenega osnutka OPPN Šmarje Sap - kulturni center se nahaja v centru Šmarja - Sapa, na območju obstoječega kulturnega doma, šole in cerkve. Gre za območje, ki je v osnovi namenjeno centralnim dejavnostim.

OPPN na območju predvideva izgradnjo kulturnega doma z ureditvijo javnih odprtih tržnih površin oz. izgradnjo medgeneracijskega centra, tri ureditvene enote pa so namenjene večstanovanjski gradnji.

Predstavitvi je sledila razprava, na kateri je zainteresirana javnost podala svoja mnenja, pobude in pridobila odgovore na morebitna vprašanja.

Jana Roštan


Oglejte si tudi