Logo MojaObčina.si
DANES
26°C
9°C
JUTRI
25°C
8°C
Oceni objavo

Zaključek akcije Zimska gibanica in začetek spomladanske akcije »Zgeni.se« po Pomurju

Akcija Zimska gibanica katere namen je bil spodbujanje prebivalcev Pomurja k telesni dejavnosti, se je zadnji dan v februarju zaključila.

Cilj akcije je bil zbrati čim več minut gibanja, ki so nam jih udeleženci sproti ali ob koncu akcije poročali. V dveh mesecih trajanja akcije smo skupaj zbrali 1.015.377 minut gibanja.

 Želeli bi se zahvaliti vsem udeležencem, ki so nam redno poročali svoje minute. Posebej hvala tudi vzgojno izobraževalnim zavodom, ki so k telesni dejavnosti spodbudili učence in dijake.

 

Hkrati vam sporočamo, da bomo s prvim pomladnim dnem, 21. 3. 2024, začeli novo akcijo »Zgeni.se« po Pomurju.

Namen akcije bo kontinuirano spodbujanje prebivalcev Pomurske regije k zdravim izbiram oz. zdravim življenjskim navadam s poudarkom na telesni dejavnosti.

V prvi vrsti bomo prebivalce spodbujali k redni vsakodnevni telesni dejavnosti, z obiskom sedmih predlaganih lokacij v Pomurski regiji.

Seveda lahko udeleženci akcije obiščejo tudi druge lokacije po lastni izbiri in jih delijo z nami. Poleg gibanja bomo spodbujali tudi zdrave prehranjevalne navade, higieno spanja in pravilno zaščito pred soncem.

 Prav tako se bomo osredotočili na dobro počutje in premagovanje stresa.

Akcija se bo zaključila 10. 5. 2024.

 

povezava:https://nijz.si/obmocna-enota-murska-sobota/zgeni-se-po-pomurju-2024/ 

Oglejte si tudi