Logo MojaObčina.si
DANES
16°C
1°C
JUTRI
20°C
6°C
Oceni objavo

NEPRAVILNO ODLAGANJE MEŠANIH KOMUNALNIH ODPADKOV NA ZBIRNEM MESTU V GORNJIH PETROVCIH - OPOZORILO!

Spoštovani!


V Občini Gornji Petrovci je s strani podjetja Saubermacher – Komunala Murska Sobota d. o. o. po vaseh postavljenih več zbirnih mest, katerih namen je izključno ločeno zbiranje odpadkov. Izmed vseh zbirnih mest še vedno najbolj izstopa Zbirno mesto Gornji Petrovci – za vaško dvorano. Na tem mestu stalno prihaja do nepravilnega ločevanja odpadkov, saj smeti ležijo povsod ter onemogočajo dostop do zabojnikov, kar je tudi razvidno iz priloženih fotografij.

Vse občane in občanke opozarjamo, da je odlaganje mešanih komunalnih odpadkov ali odlaganje odpadkov po tleh, poleg zabojnikov (npr. v vrečah, škatlah, …) strogo prepovedano.

V primeru nedovoljenega odlaganja odpadkov bo kršiteljem, na podlagi Odloka o načinu opravljanja obveznih gospodarskih javnih služb zbiranje komunalnih odpadkov in prevoz komunalnih odpadkov na območju Občine Gornji Petrovci, izrečena globa v višini 500,00 EUR.

Prosimo vas, da upoštevate navodila, ki se nahajajo na ograji zbirnega mesta. V primeru, da je kateri od zabojnikov poln, odpadke odpeljite nazaj domov in jih ne odlagajte po tleh, temveč jih v zbirno mesto ponovno pripeljite, ko bodo zabojniki prazni. Imate pa tudi možnost brezplačne oddaje ločeno zbranih frakcij v Zbirnem centru Šalovci, ki je že vključena v mesečno ceno ravnanja z odpadki.

V upanju, da boste odpadke v prihodnje odlagali tam kamor dejansko spadajo – v koše in zabojnike ter s tem pripomogli k lepšemu videzu naše občine, vas lep pozdravljamo.

 

                                                                                              Župan Občine Gornji Petrovci,

                                                                                                          Franc Šlihthuber

 

 

Oglejte si tudi