Logo MojaObčina.si
DANES
32°C
16°C
JUTRI
33°C
17°C
Oceni objavo

Aktivni november v RD Moškanjci Gorišnica

Kot se hitro obračajo dnevi in tedni na koledarju, teče rokometna sezona. Člani RD Moškanjci Gorišnica so v novembru igrali tekmo 1/16 pokala Slovenije proti Velik Nedelji, gostovali v Črnomlju, doma pa gostili rokometaše Ajdovščine in Grosuplja.

Po menjavi trenerja je članska ekipa pošteno zavihala rokave in trdo trenirala, da bi bila kos vsem preizkušnjam.

Prvi preizkus je bila 7. 11. 2023 tekma proti večnim rivalom in sosedski ekipi RK Velika Nedelja. Po napeti borbi, polni preobratov so si napredovanje v Pokalnem tekmovanju zagotovili domači rokometaši in se s tem tudi oddolžili tekmecem za poraz v 2 krogu 1 B DRL. Kot se za sosedski derbi spodobi, ga je spremljala polna dvorana.

10. 11. 2023 je sledila domača tekma članov proti RK Ajdovščina, ki so jo dobili gostje s 30:39. RK Ajdovščina se je v zadnjem mesecu okrepila s zunanjimi igralci in bila premočan nasprotnik.

18. 11. 2023 je člane vodila pot na jugovzhod Slovenije - v Črnomelj. Po zaostajanju v prvem polčasu je sledil preobrat v drugem. Gorišniški rokometaši so celo povedli za 3 zadetke, na koncu pa je zmanjkalo športne sreče, svoje pa so naredili tudi sodniki z izključitvami, da sta ekipi remizirali.

V petek, 24. 11. 2023, se je kljub turobnemu vremenu, v dvorani zbrala lepa množica ljubiteljev rokometa, ki so lahko uživali v rokometni predstavi trenutno drugouvrščene ekipe 1.B DRL RK Grosuplje in RD Moškanjci Gorišnica, ki je takrat zasedala predzadnje mesto na prvenstveni razpredelnici. Rumeni so krenili v igro vzpodbudno, kot že dolgo ne. Vodili so večino prvega polčasa, na odmor so odšli gostje z 1 zadetkom prednosti. V drugem polčasu se je dobra predstava nadaljevala, uspeli so povesti celo za 4 zadetke, na koncu pa zmagali z zadetkom prednosti. Veselje ob zmagi je bilo zasluženo.

Naslednji teden čaka člane tekma proti prvouvrščeni ekipi iz Krškega, ki še ne pozna poraza. V petek, 8. 12. ob 19.30 prihaja v Gorišnico stara znanka - ekipa RD Herz Šmartno.

13. 12. 2023 je predviden dan za osmino Pokala Slovenije - žreb je določil nasprotnika - ekipo RK Črnomelj, ki je na svoji strani zapisala, da ima priložnost, da se oddolži za odvzeto točko, domači rokometaši pa želijo potrditi dobro igro. Ocena je, da smo v tem delu tekmovanja dobili »primernega nasprotnika«. Ob dobri igri bi pristali med 8 ekipami v Sloveniji.

Jesenski del sezone bo zaključen predvidoma 16. 12 z domačo tekmo proti Kig Mokerc.

Tudi ostale selekcije pridno trenirajo. V tekmovanju  so najbolj aktivne starejše deklice A in B, ki so se udeležile turnirja v Monoštru na Madžarskem, v ligi pa tekmovale proti vrstnicam iz Velenja, Celja, Žalca, Litije in Ljubljane. Ob prisotnosti številnih staršev, sorojencev in drugih ljubiteljev rokometa so prikazale velik napredek v igri, igrajo všečen rokomet, se zabavajo in družijo. Po fotografiji (avtor Tomi Matjašič) sodeč jih je veliko!!!

 

 

 

 

Pripravila: Marta Tetičkovič Ranfl

Oglejte si tudi