Logo MojaObčina.si
DANES
21°C
9°C
JUTRI
21°C
12°C
Oceni objavo

Prva zmaga v novi sezoni

V petek, 20. 10. 2023 je potekala v Večnamenski dvorani Gorišnica tekma 7. kroga 1 B DRL med domačo ekipo RD Moškanjci Gorišnica in gostujočo ekipo RK Jadran Hrpelje Kozina. Tekmo sta obe ekipi začele z ničelnim točkovnim izkupičkom iz prejšnjih kol.

Glede na dejstvo, da so v tem krogu vse bližnje ekipe igrale v domačih dvoranah se je nabralo lepo število gledalcev, ki so sicer precej mirno spremljali srečanje, kljub temu, da jih je uradni napovedovalec spodbujal k pomoči iz tribun. Tekmo so boljše začeli gostje, v 15. minuti so domačini izenačili, nato je bilo še nekaj izmenjav v vodstvu, polčas se je zaključil s 15:12.

V drugem polčasu so domačini popolnoma prevzeli pobudo do 47 minute z lepo prednostjo 10 zadetkov. Sledila je izključitev organizatorja igre in najboljšega strelca tekme z 9 zadetki Nejca Šandorja. V 58. minuti so se gostje približali na 3 zadetke, sledili sta dolgi 2 minuti negotovosti, ali bo še naprej trajal nalet gostov. Domačini so se zbrali in na koncu slavili z rezultatom 33:30.

Kljub slabemu točkovnemu izkupičku in dejstvu, da izpadejo iz lige 3 ekipe je v večini dosedanjih tekem bilo slutiti, da je ekipa zmožna večjih dosežkov.

Ker ne moremo menjati celotne ekipe - pa to ni nikdar namen - moramo poskusiti z menjavo trenerja. Po tekmi se je vodstvo kluba zahvalilo za dosedanje delo trenerju Ivanu Hrupiću, ki je ekipo vodil skozi lansko dokaj uspešno sezono in dogovorilo sodelovanje z novim trenerjem Alanom Potočnjakom, ki začne z delom že 23. 10. 2023.

Pred člansko ekipo je gostovanje konec tedna v Dolu pri Hrastniku, nato pa sledi 7. 11. 2023 pokalna tekma proti ekipi RK Velika Nedelja. Slednji tudi v prvenstvu ne gre vrhunsko - zato lahko pričakujemo napet obračun sosednjih ekip. V prvenstvu sta se ekipi že pomerili v 2. krogu - takrat so zmagali gostje - imeli pa so močnejšo podporo s tribun.. Gorišnica – zbudi se!!!

Naslednja prvenstvena tekma v domači dvorani bo 10. 11. 2023 ob 19.30 - prihaja ekipa iz Ajdovščine, ki se je v zadnjih tednih močno okrepila z zunanjimi igralci.

Od mlajših selekcij so gostovale starejše deklice B v Žalcu. V ostalih kategorijah pa je še veliko negotovosti zaradi odpovedi ekip in formiranja novih skupin.

Pa ne pozabite - 7. 11. 2023 - predvidoma ob 19.00 vsi ljubitelji rokometa v Večnamensko dvorano Gorišnica na pokalno tekmo z RK Velika Nedelja.

Oglejte si tudi