Logo MojaObčina.si
DANES
27°C
18°C
JUTRI
27°C
15°C
Oceni objavo

Praznik nogometa v Gorišnici

V soboto, 25. maja, sta bili na sporedu prvi kvalifikacijski tekmi selekcij U15 in U17 za uvrstitev v 2. slovensko ligo. Nasprotnik naših fantov je bila ekipa NK Jarenina.

Prvi so na zelenico stopili fanje U15. Takoj po prvem žvižgu sodnice so pobudo prevzeli gostje in 10 minut dobro pritisnili na našo obrambo. Kjub pritiskom je naša obramba zdržala. Sledil je odličen odgovor naših fantov, ki so si do koca polčasa priigrali vsaj tri "smrtne" priložnosti za zadetek, a so žal bili neuspešni.

Drugi polčas se je začel bolj izenačeno z nihanji v igri tako domačih kot gostujočih igralcev. Ko se je tekma prevesila v zaključek, pa ena redkih napak v naši obrambi, kar so gostje znali izkoristiti in povedli z 0:1. Naši fantje so poskusili izenačiti, a jim žal ni uspelo. Ko smo že vsi mislili, da je sodnica odpiskala konec tekme, pa nerazumljiva odločitev in kazenski strel za goste. Ekipa Jarenine je seveda darilo sodnice izkoristila v svoj prid in tako tekmo dobila z 0:2.

Sledila je še tekma kadetov. Tekma se še dobro ni začela in imeli smo že prvo sumljivo situacijo. Na sredini igrišča očiten prekršek nad našim igralcem, ki je obležal v bolečinah. Klub nemi piščalki sodnika, smo vsi pričakovali, da bo sodnik vsaj prekinil tekmo, vendar se za to ni odločil in gostujoči napadalec se je znašel sam pred našim vratarjem. Sledil je prekršak slednjega in enajstmetrovka za goste. Tokrat se je "pravica izkazala za skazico" in žoga je švignila mimo našega gola. Sledila je dokaj enakovredna igra z malo priložnostmi, a veliko teka in tudi prekrškov. Predvsem s slednjimi so prednjačili gostje, ki so vsako našo obetavno akcijo prekinili s prekrškom na meji kartona, nekajkrat so ga tudi prejeli. So pa gostje po desnem boku prebili našo obrambo in s strelom v bližnji kot premagali našega vratarja in na odmor odšli s prednostjo.

Drugi polčas je znova ponudil zelo agresivno in taktično igro z obeh strani. Naši fantje so poskušali vse, da bi rezultat vsaj izenačili, a jim to žal ni uspelo. Tako se je tekma končala z minimalno zmago gostov.

Če potegnemo črto pod obe srečanji, lahko rečemo, da smo si zaslužili več kot smo iztržili. Je pa res, da so bile obe nasprotni ekipi odlično pripravljeni in so samo izkoristili to, kar smo jim ponudili. Seveda smo jim za to tudi čestitali. Nikakor pa se nismo predali, saj nas čakata še povratni srečanji in storili bomo vse, da bi se srečanji končali drugače kot sta se prvi dve.

Na koncu se želimo zahvaliti še vsem navijačem, tako gostujočim kot domačim, ki ste skoraj v celoti nopolnili stadion (po naši oceni vas je bilo več kot 400) in glasno spodbujali svoje igralce. Hvala vam iz srce! Se vidimo v soboto v Jarenini!

Našim dečkom pa globok poklon za borbeno in srčno igro. Ponosni smo na vas!


(vir: Facebook - Šola nogometa Gorišnica)

Oglejte si tudi