Logo MojaObčina.si

Duplek

DANES
10°C
-1°C
JUTRI
3°C
2°C
Deli
1895

Staš Kokotovič 7.mesto na olimpijadi mladih Gyor 2017

Olimpijski festival evropske mladine (OFEM) je projekt, ki se izvaja pod okriljem Evropskih olimpijskih komitejev (EOC) in se ga udeležujejo nacionalni olimpijski komiteji, ki so včlanjeni v EOC. Gre za 50 držav evropskega kontinenta, ki se vsaki dve leti srečujejo na poletnem (sodeluje približno 2.500 udeležencev) in zimskem festivalu (sodeluje približno 1.300 udeležencev).

Festival predstavlja največji športni dogodek za mlade športnike, stare med 15. in 18. letom, ki si nabirajo izkušnje za nadaljnja tekmovanja in se hkrati prvič srečajo z olimpizmom ter se povezujejo v okviru fair-playa in novih prijateljstev.

Olimpijski festival evropske mladine ima otvoritveno in zaključno slovesnost, kjer se mladi športniki posamezne države predstavijo s svojo zastavo. Med igrami gori olimpijski ogenj in tako športniki kot tudi sodniki izrečejo vsak svojo zaprisego. V čast najboljšim v posameznih disciplinah organizator ob podelitvi priznanj zaigra himno zmagovalca in dvigne nacionalne zastave najboljših treh tekmovalcev.

Letošnja olimpijada mladih je potekala od 23. do 29.julija v mestu Gyor na Madžarskem s sloganom iger ''Danes talent, v prihodnosti idol'' (“Talent now, idol in the future”) 
   

Za reprezentanco Slovenije so v disciplini judo nastopali Prevolšek Vinko, Staš Kokotovič, Perkovič Luka, Mečilošek Jus, Jernej Jarc, Kelc Tim , Bohinc Dora, Kajzer Kaja, Perovnik Nuša, Tavčar Zarja.

Staš Kokotovič je osvojil končno 7. mesto . V prvem krogu je s tehniko davljenja premagal predstavnika Islandije HEIDARSSON Alexandra, v drugem krogu ga je čakal aktualni evropski prvak iz Turčije AKKUS Mihrac. Staš ga ni uspel premagati, kljub temu se je turk moral namantrat da je premagal našega jeklenega Staša. Ta ga je na koncu pripeljal do repasažnih bojev, kjer se je srečal z judoistom iz Bulgarije KOZAREV Goranom, ter ga vrgel na wazari kar je bilo dovolj, da se je podal v finalni blok. V finalu repasaža se je pomeril z RABBITT Danielom iz Velike Britanije ter po napaki zaostajal za wazarijem. Do konca se je maksimalno potrudil, vendar je bila napaka ključna in je izgubil borbo s tehniko davljenja.

Bojne rane so dokaz, da se je naš Staš resnično trudil!

Slovenska reprezentacna je domov prinesla 2 medalji Kaja Kajzer 1.mesto ter Tavčar Zarja 3.mesto, eno 5.mesto Kelc Tim, dve 7.mesti Kokotovič Staš ter Prevolšek Vinko, ter dve 9.mesti Mečilošek Jus ter Perkovič Luka.

Čestitamo!

#teamduplek 

Všečkaj objavo

Oceni objavo

Število glasov: 0

Oglejte si tudi

Komentarji

Za komentiranje se morate prijaviti.
Na ta prispevek še ni komentarjev. Bodi prvi!
Digitalni marketing v Slovenij