Logo MojaObčina.si
DANES
15°C
0°C
JUTRI
19°C
6°C
Oceni objavo

1. Kolo 1. SJL – JK Duplek presenetil favorite iz Ljubljane in iz Slovenske Bistrice

S turnirjem v dvorani Škofijske gimnazije Antona Martina Slomška v Mariboru, na katerem so nastopali JK Duplek kot organizator, ter JK Bežigrad in JK Impol, se je začela letošnja 1. Slovenska judo liga. Za ekipo JK Duplek letos nastopajo Blaž Škof, Tadej Senekovič, Demijan Lesjak, Tadej Mulec, Uroš Tajhman, Gregor Kocmut, Gregor Krajnc in Aljaž Petrič. Tekmovalci JK Duplek so nastopili več kot odlično, saj so presenetili oba nasprotnika JK Bežigrad in JK Impol, lanskoletna udeleženca play-offa 1. SJL.
Najprej sta se pomerili ekipi JK Duplek in JK Bežigrad, ki je lani zasedel 2. mesto v 1. SJL. Favoriti iz Ljubljane so po zmagah Luke Zupana nad Blažem Škofom v kategoriji do 60 kg, Mateja Vidmarja nad Tadejem Senekovičem v kategoriji do 66 kg in Martina Hojaka nad Demijanom Lesjakom v kategoriji do 73 kg povedli s 3 :0 v zmagah, vendar so nato Tadej Mulec z zmago nad Janezom Vidmarjem v kategoriji do 81 kg, Uroš Tajhman z zmago nad Gašperjem Trušnovcem v kategoriji do 90 kg, Gregor Krajnc z zmago brez borbe v kategoriji do 100 kg (v tej kategoriji Bežigrad ni imel tekmovalca) in Aljaž Petrič z zmago nad Janom Ratejem v kategoriji nad 100 kg preobrnili rezultat v korist JK Duplek in zmagali s končnim rezultatom 4:3 (31:30).

Nato sta se pomerili ekipi JK Bežigrad in JK Impol. Zmagala je ekipa JK Impol z rezultatom 4:3 (40:30).

Zadnji dvoboj turnirja 1. kola 1. SJL v Mariboru med JK Duplek in JK Impol je potekal popolnoma nasprotno kot prvi dvoboj. Ekipa JK Duplek je s štirimi zaporednimi zmagami (v kategoriji do 60 kg je Blaž Škof premagal Nejca Arbajterja, v kategoriji do 66 kg je Tadej Senekovič premagal Aljaža Čeha, v kategoriji do 73 kg je Demijan Lesjak premagal Žana Aheja in v kategoriji do 81 kg  je Tadej Mulec premagal Tadeja Čeha) povedla s 4:0 in si že zagotovila zmago še v tem dvoboju. Nato so sodniki zaustavili nalet tekmovalcev JK Duplek, saj so v dvoboju v kategoriji do 90 kg tik pred koncem neupravičeno diskvalificirali Uroša Tajhmana, potem ko je celotno borbo proti Denisu Imamoviču vodil, v kategoriji do 100 kg pa Aljažu Petriču niso priznali predaje Davida Volčiča na začetku borbe, ki pa je nato uspel Aljaža premagati.  Gregor Krajnc pa v kategoriji nad 100 kg ni bil dorasel 15 kg težjemu nasprotniku Vitu Dragiču. Končni izid dvoboja je bil tako 4:3 (31:30) za ekipo JK Duplek.

Turnirja 1. Kola 1.SJL 2013 sta bila še v Celju in v Ljubljani. V Celju kjer so nastopili JK Z'dežele Sankaku, JK Železničar Maribor in JK Branik Broker Maribor. Dvoboji so se končali takole :

JK Z'dežele Sankaku : JK Branik Broker 4:3 (40:30)
JK Branik Broker : JK Železničar 4:3 (40:22)
JK Z'dežele Sankaku : JK Železničar 6:1 (60:5)

V Ljubljani kjer so nastopili JK Olimpija, JK Gorišnica in JK Acron Slovenj Gradec so se dvoboji končali takole :

JK Olimpija : JK Gorišnica 5:2 (50:15)
JK Gorišnica : JK Acron Slovenj Gradec 2:5 (20:50)
JK Olimpija : JK Acron Slovenj Gradec 4:3 (35:30)

Oglejte si tudi