Mojaobčina.si
8141

ETC priročnik v podporo implementaciji nacionalnih trajnostnih shem v Evropi

Primerno za: Vse

Evropska potovalna komisija (ETC) bo pripravila priročnik za izvajanje zelenih shem za nacionalne turistične organizacije po Evropi. Kot primer dobre prakse bo vključena Zelena shema slovenskega turizma, v skupini strokovnih organizacij za pripravo priročnika je tudi Zavod Tovarna trajnostnega turizma, GoodPlace iz Slovenije. 

 

Evropska potovalna komisija (ETC) je konzorciju treh organizacij (Travel Foundation, GoodPlace Slovenija in Green Case Consulting) zaupala pripravo novega priročnika na temo implementacije nacionalnih trajnostnih shem, vključno s certifikati, nagradami in kazalniki, katerih cilj je izboljšati in spodbujati trajnostne potovalne izkušnje. Priročnik, ki bo na voljo v začetku prihodnjega leta, bo najbolj celosten vodnik za nacionalne turistične organizacije v Evropi, saj bo vseboval okvir oz. model sheme, ki jo bo mogoče prilagajati potrebam in željam posamične evropske države.

 

Uporabniku prijazen priročnik bo temeljil na načelih trajnostnega razvoja in upravljanja ter se bo oprl na najnovejše raziskave, študije in primere dobrih praks, vključno z večkrat nagrajeno Zeleno shemo slovenskega turizma – Slovenia Green. Predvsem pa bo priročnik izhajal iz izkušenj avtorjev in članov ETC ter tako ponudil praktičen nabor orodij (uporabne predloge, pripomočke, sezname za preverjanje in druga orodja), ki bodo služili kot vodilo in navdih turističnim managerjem. 

 

Bled je nosilec zlatega znaka Zelene sheme slovenskega turizma, prihodnje leto marca pa ga čaka ponovna presoja certifikata.

Všečkaj objavo


Oceni objavo


Oglejte si tudi