Oceni objavo

Županov koledar

Delo župana je razgibano in zanimivo, predvsem pa zahteva popolno predanost kraju, občanom in njihovim potrebam. Občanom zato želim ponuditi vpogled v moje delo župana občine Dobrova - Polhov Gradec, ki ga letos z veseljem opravljam že 12. leto. Vsak mesec si lahko ogledate izsek iz mojega rokovnika, ki ga redno polnijo sestanki, srečanja z občani in druge obveznosti. Franc Setnikar, župan

1. 4. 2022: Državni sekretar za javno upravo Boštjan Jambrovič je v okviru regijskega obiska Vlade RS v južnem delu Osrednjeslovenske statistične regije obiskal Občino Dobrova - Polhov Gradec. Na sestanku smo govorili o rešitvi problematike belih lis, delovanju krajevnega urada na Dobrovi in spremembah Zakona o financiranju občin ter Zakona o finančni razbremenitvi občin.


1. 4. 2022: Udeležil sem se srečanja ob zaključku obiska slovenske vlade v Osrednjeslovenski regiji, ki so se ga poleg predstavnikov vlade udeležili tudi župani, gospodarstveniki in drugi nosilci razvoja v regiji.


2. 4. 2022: Občina Gorenja vas - Poljane je v sodelovanju z JZ Poljanska dolina in navijaškima kluboma Eme Klinec in Nike Križnar priredila dogodek Poklon polanskim skakalkam za njihove izjemne dosežke na letošnjih zimskih olimpijskih igrah. Proslavili pa so tudi uspehe ostalih slovenskih skakalk, med drugim dve zlati medalji naše olimpijske prvakinje Urše Bogataj. Dogodek, ki je potekal pri Dvorcu Visoko, sem obiskal tudi jaz.


6. 4. 2022: Udeležil sem se seje sveta Krajevne skupnosti Dobrova.


7. 4. 2022: Bil sem na proslavi ob materinskem dnevu, ki so jo pripravili učenci in zaposleni na OŠ Dobrova, ter vsem mamam čestital ob njihovem prazniku.


7. 4. 2022: Udeležil sem se seje sveta Krajevne skupnosti Črni Vrh.


8. 4. 2022: Prisoten sem bil na dveh gasilskih dogodkih. Slovenija bo letos julija v Celju gostila gasilsko olimpijado. 100 dni pred pričetkom olimpijade je pred gasilskim domom v Polhovem Gradcu potekalo izobešanje zastave gasilske olimpijade, nato pa pri podjetju Schwarzmann še gasilska vaja, na kateri so sodelovala vsa gasilska društva iz sektorja – PGD Polhov Gradec, PGD Dvor, PGD Zalog in PGD Črni Vrh.


19. 4. 2022: Občina Dobrova - Polhov Gradec je objavila Javni razpis za dodeljevanje socialnih pomoči. Rok za prijavo je 27. maj 2022.


20. 4. 2022: Sestal sem se z več prebivalci Stranske vasi v zvezi z ureditvijo glavne ceste skozi naselje.


21. 4. 2022: Udeležil sem se zaključnega srečanja projekta Zaledje podjetnikom, ki je bil namenjen spodbujanju podjetništva. Izveden je bil pregled rezultatov projekta in napredka udeležencev, dogodka pa so se udeležili tudi mentorji, podjetniki, nosilci podjetniških idej, partnerji projekta in župana Daniel Cukjati in Miran Stanovnik.


26. 4. 2022: Ekipa RTV SLO 1 je v sklopu oddaje Dobro jutro obiskala Polhograjsko graščino z okolico, pri neposrednem prenosu v živo pa sem sodeloval tudi jaz.


1. 4. 2022–30. 4. 2022: Večkrat sem si ogledal gradbišča v naši občini.


Že od leta 2010  ima župan Franc Setnikar v želji po aktivnem in ažurnem reševanju težav in izzivov vsako sredo, med 14. in 17. uro, vrata svoje pisarne odprta. Tako vsako leto sprejme okrog sto občank in občanov, s katerim poskušajo poiskati rešitev za nastalo težavo. Zaradi lažje organizacije se je za termin sestanka potrebno predhodno naročiti na telefonski številki 01/3601-803.

Oglejte si tudi