Oceni objavo

Vseslovenskemu petju s srci so se pridružili tudi naš občani

Letos je že peto leto zapored potekal projekt Vseslovensko petje s srci. Dogodek se je tradicionalno odvil na dan svetega Jurija, ki po ljudskem izročilu prinaša pomlad, obilje, srečo in veselje. 23. aprila 2022 so tako vsi, ki so se projektu želeli pridružiti, med 10. in 11. uro zapeli slovenske pesmi.

Med njimi so se znašle tudi članice polhograjske balinarske ekipe društva upokojencev, ki so v soboto, 23. aprila 2022, ravno sodelovale na balinarskem turnirju v Lovranu v Opatiji. Na turnirju so osvojile odlično prvo mesto, a to ni bil njihov edini dosežek. V obmorski Lovran so prinesle tudi del slovenske kulture, saj so se pridružile Vseslovenskemu petju s srci, skupaj zapele slovenske pesmi in razveselile vse udeležence turnirja.

Ste tudi vi na dan svetega Jurija prepevali slovenske pesmi? Javite nam, kako ste v sklopu projekta negovali slovensko izročilo. ''Petje je namreč tisto, ki nas že od nekdaj druži, povezuje in ohranja kot narod s svojim jezikom,'' so bistvo projekta povzeli njegovi ustvarjalci.

Več o projektu si lahko preberete na njihovi spletni strani www.vseslovenskopetje.si.


Občina Dobrova - Polhov Gradec

Oglejte si tudi