Oceni objavo

V Srednji vasi bo letos poleg prenove ceste zgrajenih tudi 154 metrov kanalizacije

Na cesti od Polhovega Gradca do Dobrove sta trenutno že odprti dve gradbišči, kjer poteka prenova ceste, kmalu pa se jima bo pridružilo še tretje. V Srednji vasi se bo namreč pričela rekonstrukcija ceste, v sklopu katere bo dograjena tudi kanalizacija.

Gre za nadaljevanje ureditve regionalne ceste, ki je v Srednji vasi potekala že leta 2018. Projekt bo obdelal dobrih 150 metrov dolg cestni odsek od km 10,602 do km 10,755 oziroma od avtobusne postaje, kjer se je rekonstrukcija ceste pred štirimi leti zaključila, do odcepa za Podreber. Izvedena bo rekonstrukcija ceste s spremljajočimi ureditvami, gradnja pločnika ter postavitev javne razsvetljave, ki bo podaljšana vzdolž pločnika. Del pločnika, ki je že izgrajen, bo ustrezno razširjen, 155 metrov enostranskega pločnika pa bo zgrajenega na novo.

Trenutno vozišče na cestnem odseku, ki bo prenovljen, v širino meri od 5 do 5,5 metra, ločenih površin za pešce ali kolesarje pa ni. Vozišče je sicer v preteklosti že večkrat bilo preplaščeno, globinsko pa ni bilo sanirano. Na več mestih pa so na vozišču vidne tudi poškodbe, ki so posledica neustreznega odvodnjavanja in erozije vode.

Vrednost državnega projekta znaša dobrih 276 tisoč evrov – Direkcija RS za infrastrukturo ga bo finančno podprla v višini 61,15 %, ostala sredstva pa bo zagotovila Občina Dobrova - Polhov Gradec. Na javnem razpisu za izbiro izvajalca del je že bilo izbrano podjetje Komunalne gradnje, d.o.o.

Občina Dobrova - Polhov Gradec pa bo sočasno poskrbela še za izgradnjo kanalizacije v Srednji vasi. Predvideno je podaljšanje glavnega sanitarnega kanala v dolžini približno 154 m, kar je le del projekta za nadaljevanje izgradnje javnega kanalizacijskega omrežja na območju naše občine, saj bo kanalizacija zgrajena še v Dolenji vasi, Dvoru in delu Babne Gore.


l. o.

Oglejte si tudi