Logo MojaObčina.si
DANES
24°C
10°C
JUTRI
23°C
11°C
Oceni objavo

Uspešen zaključek prenove ceste Brezje–Podolnica

Letos se je zaključila rekonstrukcija lokalne ceste LC067021 Dobrova–Horjul, na odseku Brezje–Podolnica, h kateri sta v lanskem letu skupaj pristopili Občina Dobrova - Polhov Gradec in Občina Horjul. Cesta za prebivalce obeh občin predstavlja pomembno cestno povezavo, pred pričetkom del pa je bila v slabem stanju, kar je vplivalo na slabšo varnost udeležencev v prometu in višanje stroškov rednega vzdrževanja ceste.

Kaj je projekt vključeval? Dolžina prenovljenega odseka znaša 770 metrov. Izvedena je bila rekonstrukcija ceste, ureditev bankin, ureditev obstoječih in izvedba novih jarkov vzdolž ceste, ureditev odvodnjavanja in meteorne kanalizacije, zaščita obstoječih telekomunikacijskih vodov in namestitev 240 metrov varovalne ograje. Izvajalec del pa je bilo podjetje As-falterček, storitve d.o.o., ki je projekt izvedlo skupaj s podjetjem Storitve s TGM Andrej Trobec, s.p. Projekt sta sofinancirali obe občini – Dobrova - Polhov Gradec je za projekt namenila dobrih 259 tisoč evrov, Občina Horjul pa dobrih 190 tisoč evrov.

V petek, 16. septembra 2022, sta občini projekt skupaj zaključili še z uradno otvoritvijo obnovljene ceste. Otvoritve sta se udeležila oba župana, Franc Setnikar in Janko Prebil, ki sta se med drugim zahvalila lastnikom zemljišč za podana soglasja in uporabnikom ceste za njihovo potrpežljivost v času vzpostavljene zapore ceste, podala pa sta tudi svoj pogled na potek projekta, ki ga je omogočilo uspešno sodelovanje obeh občin.

Besedilo: L.O.

Fotografije: Peter Kavčič


Oglejte si tudi