Logo MojaObčina.si
DANES
22°C
12°C
JUTRI
23°C
8°C
Oceni objavo

Poroka v Polhograjski graščini

Poroka je poseben dogodek dveh, ki sta se prepoznala v ljubezni in želita skupno pot nadaljevati v zakonski zvezi. Sklepanje zakonske zveze je pomemben mejnik njunega življenja, zato ga opišemo kar s pojmom obred in ga obdamo s primerno slovesnostjo in slavjem.

Polhograjska graščina nudi popoln prostor in podporo za nepozabno sklenitev zakonske zveze (civilne poroke). Grajski park v francoskem slogu s stezicami, obdanimi z grmi cvetočih vrtnic, ki mimo Neptunovega vodnjaka in nato vodometa vodijo do paviljona s pogledom na Polhograjsko goro, je izvrstno okolje za sam obred in tudi sprejem ali del poročnega slavja. Stoletna grajska lipa kraljuje nad mestom, kjer so odmevala voščila, čestitke in radostni smeh neštetih družb, zbranih okoli mladoporočencev.

V sami graščini ob parku je imenitno opremljena poročna dvorana za tiste, ki zakonsko zvezo raje sklenejo v varnem objemu stoletnih zidov in v umirjenem okolju masivnega grajskega pohištva pod lestenci. Kamnito stopnišče tiho vodi še do odprtega nadstropja, kjer komorno srečanje po obredu imenitno pospremi mladoporočenca na skupno pot.

Dobrodošli ste na ogled graščine in parka, naše osebje pa vam prijazno svetuje pri uresničitvi vajine čudovite zamisli. Uradne ure za poroke so ob sredah med 12. in 17. uro, prosimo pa za predhodno najavo.


Javni zavod Polhograjska graščina:

T: 031 776 259

E: info@grad-polhovgradec.si

www.grad-polhovgradec.si www.visitpolhovgradec.si

Spremljajte nas tudi na FB strani Blagajeva dežela, igrivo zaledje Ljubljane in Polhov doživljajski park ter na Instagram profilu polhograjska_grascina


Blagajeva dežela, igrivo zaledje Ljubljane je destinacija, kjer glavni del poročnega slavja lahko organizirate tudi pri lokalnih ponudnikih, kot so (izbor ponudnikov):

Gruzijska restavracija Zlato runo, Šujica (031 845 863)

Grič, Šentjošt nad Horjulom (041 256 990)

Posestvo Frjan, Briše pri Polhovem Gradcu (041 644 108)

Čuden ranč, Dobrova (041 647 354)

Pograjski dom, Polhov Gradec (031 323 122)

Gostilna pri Pratkarju, Polhov Gradec (040 315 144)


Pripravil: RV


Oglejte si tudi