Logo MojaObčina.si
JUTRI
22°C
12°C
PET.
23°C
8°C
Oceni objavo

Balinarski turnirji

Balinarska sekcija DU Polhov Gradec, pod vodstvom Janeza Založnika, je končala turnirje za leto 2022. Krepko smo že zakorakali v jesenske dni, ko nam narava vsak dan natrosi novo barvno simfonijo na naše igrišče. Tako smo tudi s treningi končali na domačem igrišču in odšli z mesecem novembrom v Ljubljano. Enkrat tedensko imamo trening v BK Zarja, Linhartova ulica 47. V tej ogrevani športni dvorani smo do aprila. V tem obdobju igramo tudi zimsko ligo. V zimski ligi imamo dve ekipi. Tekme so se pričele že takoj v začetku novembra.

Ko igramo v Ljubljani, se pa radi spominjamo turnirjev, ki smo jih odigrali med letom. V letošnjem letu smo imeli že več turnirjev, pa vendar se še pozna čas, ki nas je vse ustavil zaradi zdravstvenih razmer Covid-19. S pozitivno energijo in športnim duhom smo se v mesecu aprilu najprej odpeljale balinarke na turnir v Lovran. Ker je bil dan vseslovenskega petja, smo tudi veselo zapele. Ženski turnir na domačem igrišču smo v mesecu juniju morali odpovedati zaradi dežja. Tako smo imeli ženski in moški turnir na domačem igrišču meseca avgusta skupaj. Na tem turnirju nas je s svojim obiskom razveselil tudi župan Občine Dobrova-Polhov Gradec Franc Setnikar, ki je vsem zaželel lep in dan poln športne sreče. Prijazen pozdrav in dobrodošlico je dodala predsednica DU Polhov Gradec Cecilija Jarc. Sodnik tega dne je bil Janez Založnik, ki je k pozdravu hitro dodal pravila igre.

Rezultati letošnjih turnirjev:

ŽENSKA EKIPA: Polhov Gradec, ekipa št. 1  –  3.mesto; ekipa št. 2 – 2.mesto. Lovran – 1. mesto, Dragomer – 2.mesto, Ig – 3. mesto, Logatec – 3 mesto in prva bližalka turnirja naša Simona Založnik. Turnir Osrednjeslovenske regije Ljubljana Vič-Rudnik – 3.mesto.

MOŠKA EKIPA: Polhov Gradec – 1. mesto, Dragomer – 3 mesto, Žiri – 2.mesto, Ig – 3.mesto, Notranje gorice – 4.mesto, Osrednjeslovenske regije Ljubljana-Vič –Rudnik – 4.mesto.

Zdrav duh v zdravem telesu! Vsak korak in prijetno druženje  šteje k krepitvi imunskega sistema. Člani balinarske sekcije prijazno vabimo v svoje vrste nove članice in člane. Pridružite se nam, saj imamo igrišče v prelepem polhograjskem kotičku, kjer se čuje petje ptic in žuborenje Božne.

 

Za DU, Cecilija Jarc                                                

 

 

Oglejte si tudi