Oceni objavo

Zelena šola na OŠ Polhov Gradec

Zelena šola OŠ Polhov Gradec skrbi za aktivnosti na področju varstva okolja. Ekološke vsebine učence in učitelje šole ter zunanje deležnike povezujejo med seboj pri različnih dejavnostih (akcije za varčevanje z vodo, elektriko in papirjem, zbiranje tonerjev in baterij, zbiranje starega papirja, izdelavi izdelkov za projekte, natečaje, delavnice, čistilne akcije, akcije za zmanjšanje količine zavržene hrane ter podobno).
Kot prvi aktivnosti v letošnjem šolskem letu smo zastavili dva natečaja. Prvi natečaj je bil fotografski, z naslovom Bogata jesen. Učenci so iskali motive jeseni v naravi, ki sporočajo, kaj vse nam nudi narava v tem letnem času: od hrane do estetskih motivov, ki jemljejo dih. Zmagovalna fotografija je fotografija Brine Tulikki Brulc Sterle iz 5.a, ki je našla poseben trenutek igre svetlobe v gozdu. Drugo mesto je zasedla Živa Rus iz 9.a, s fotografijo sončnega zahoda. Pia Pišek iz 5.a pa je bila, s čudovito fotografijo macesnov, tretja.
Drugi natečaj je bil namenjen kulinaričnim navdušencem. Po uspešnem izboru masterchefa OŠ Polhov Gradec v lanskem šolskem letu, ki je ustvaril najboljšo jed iz divje hrane, smo tokrat izbirali učenca, ki bo naredil najlepši/najboljši jesenski krožnik. Zmagala je skupina učencev iz 6.b razreda, ki so se sicer tudi kot razred najbolj množično udeležili natečaja. To so: Ana Trobec, Linaj Bauer, Eva Osredkar, Tinkara Ožek, Lucija Kozjek. Dekleta so spekla jabolčno pito. Drugo mesto je zasedla Maša Setničar iz 5.a, ki je spekla kostanjevo torto. Še ena skupina iz 6.b, Mirjam Hribernik, Lija Koprivec, Benjamin Trobec, Erik Sedej, Matic Kucler in Nejc Trobec pa je bila, s slastnimi kostanjevimi rezinami, tretja.
Vsem sodelujočim učencem gre velika pohvala. Zelo se veselimo tudi prihajajočih zelenih korakov. Saj veste - majhni koraki učencev so veliki koraki za jutrišnji svet!

Barbara Trnovec, Lucija Peklaj, Katja Premrl

 

Oglejte si tudi