Občine: Brežice, Kostanjevica na Krki, Krško, Radeče, Sevnica Občine: Benedikt, Cerkvenjak, Cirkulane, Destrnik, Dornava, Duplek, Gorišnica, Hajdina, Hoče-Slivnica, Juršinci, Kidričevo, Kungota, Lenart, Lovrenc na Pohorju, Majšperk, Makole, Maribor, Markovci, Miklavž na Dravskem polju, Oplotnica, Ormož, Pesnica, Podlehnik, Poljčane, Ptuj, Rače-Fram, Ruše, Selnica ob Dravi, Slovenska Bistrica, Središče ob Dravi, Starše, Sveta Ana, Sveta Trojica v Slovenskih goricah, Sveti Andraž v Slovenskih goricah, Sveti Jurij v Slovenskih goricah, Sveti Tomaž, Šentilj, Trnovska vas, Videm, Zavrč, Žetale Občine: Borovnica, Brezovica, Dobrepolje, Dobrova-Polhov Gradec, Dol pri Ljubljani, Domžale, Grosuplje, Horjul, Ig, Ivančna Gorica, Kamnik, Komenda, Litija, Ljubljana, Log - Dragomer, Logatec, Lukovica, Medvode, Mengeš, Moravče, Škofljica, Šmartno pri Litiji, Trzin, Velike Lašče, Vodice, Vrhnika Občine: Bloke, Cerknica, Ilirska Bistrica, Loška dolina, Pivka, Postojna Občine: Ajdovščina, Bovec, Brda, Cerkno, Idrija, Kanal ob Soči, Kobarid, Miren-Kostanjevica, Nova Gorica, Renče-Vogrsko, Šempeter-Vrtojba, Tolmin, Vipava Občine: Apače, Beltinci, Cankova, Črenšovci, Dobrovnik, Gornja Radgona, Gornji Petrovci, Grad, Hodoš, Kobilje, Križevci, Kuzma, Lendava, Ljutomer, Moravske Toplice, Murska Sobota, Odranci, Puconci, Radenci, Razkrižje, Rogašovci, Sveti Jurij ob Ščavnici, Šalovci, Tišina, Turnišče, Velika Polana, Veržej Občine: Črnomelj, Dolenjske Toplice, Kočevje, Kostel, Loški Potok, Metlika, Mirna, Mirna Peč, Mokronog-Trebelno, Novo mesto, Osilnica, Ribnica, Semič, Sodražica, Straža, Šentjernej, Šentrupert, Škocjan, Šmarješke Toplice, Trebnje, Žužemberk Občine: Ankaran, Divača, Hrpelje-Kozina, Izola, Komen, Koper, Piran, Sežana Občine: Hrastnik, Trbovlje, Zagorje ob Savi Občine: Bistrica ob Sotli, Braslovče, Celje, Dobje, Dobrna, Gornji Grad, Kozje, Laško, Ljubno, Luče, Mozirje, Nazarje, Podčetrtek, Polzela, Prebold, Rečica ob Savinji, Rogaška Slatina, Rogatec, Slovenske Konjice, Solčava, Šentjur, Šmarje pri Jelšah, Šmartno ob Paki, Šoštanj, Štore, Tabor, Velenje, Vitanje, Vojnik, Vransko, Zreče, Žalec Občine: Črna na Koroškem, Dravograd, Mežica, Mislinja, Muta, Podvelka, Prevalje, Radlje ob Dravi, Ravne na Koroškem, Ribnica na Pohorju, Slovenj Gradec, Vuzenica Občine: Bled, Bohinj, Cerklje na Gorenjskem, Gorenja vas-Poljane, Gorje, Jesenice, Jezersko, Kranj, Kranjska Gora, Naklo, Preddvor, Radovljica, Šenčur, Škofja Loka, Tržič, Železniki, Žiri, Žirovnica Dobrova-Polhov Gradec
JUTRI
22°C
12°C
PET.
21°C
11°C
Oceni objavo

Teden otroka na OŠ Dobrova

Na OŠ Dobrova se učenci vsako leto še posebej veselijo tedna otroka (ki se začne vsak prvi ponedeljek v mesecu oktobru in traja 7 dni), saj se v tem tednu na naši šoli vedno dogaja kaj posebnega. Trudimo se, da je šolski vsakdan popestren, bolj sproščen in drugačen, kar dosežemo z različnimi prostočasnimi in razvedrilnimi dejavnostmi. 
V prvi triadi so učenci spoznali poklic knjižničarja. Knjižničarka Zvonka jim je s pomočjo starejših učenk, ki so bile »knjižničarke za en dan«, predstavila svoj poklic. Naučili so se, kako mora biti »opremljena« vsaka knjiga, kako potekata izposoja in vračilo knjižnega gradiva. Učenci prve triade so imeli v tem tednu tudi športni dan, in sicer so se odpravili na pohod na Gradišče, kjer so jim starejši učenci z dramskimi vložki predstavili gradiške legende. V četrtek so se preizkusili še v svojih gibalnih spretnostih, ko so se udeležili plesnih delavnic pod vodstvom ge. Nataše Potočnik.
Učenci 4., 5. in 6. razreda so imeli v tem tednu športni dan, uživali so v vodnih doživetjih vodnega mesta Atlantis. Četrtošolci so bili opravičeni ocenjevanja, petošolci pa so imeli ustvarjalni teden − iz žgane gline so oblikovali sovo, ki nosi simbol naše šole, hrastov list. Imeli so tudi tehniški dan, ki je bil namenjen izdelavi zmaja in balona iz svilenega papirja. 
Na predmetni stopnji pa so si učenci pri učnih urah širili obzorja na drugačen način kot po navadi. Pri urah slovenščine so si ogledali film, ki se navezuje na aktualno snov; pri urah angleščine so si nekateri razredi pripravili pravo angleško čajanko; pri urah geografije in zgodovine so se ukvarjali z raznimi didaktičnimi igrami. Učenci 7. razreda so imeli tehniški dan, kjer so na kuharskih delavnicah zavrteli kuhalnice in sami pripravili skuto in domač kruh. 
V sodelovanju s predstavniki šolske skupnosti je v celotnem tednu potekalo še nekaj projektov. Znova smo izpeljali že tradicionalni projekt Poklic za en dan, kjer izžrebani učenci postanejo delavci šole za en dan. Tako smo dobili nove učitelje, svetovalna delavca, knjižničarje, ravnatelje itd., ki so s pomočjo mentorjev spoznali, kako poteka delovni dan nekaterih zaposlenih na šoli.
Na šolskem radiu Glasbook je ekipa šolskega radia vsak dan med glavnim odmorom (in še kakšno minuto čez) vrtela glasbene želje, ki so jih izrazili posamezni oddelki. Glasba je bila odlično sprejeta, nemalo učencev in učiteljev je ob tem veselo prepevalo, nekateri so celo poskakovali.
Učenci novinarskega krožka so v tem tednu obiskali oddelke vrtca na Dobrovi in v Brezju, kjer so otrokom brali pravljice. Otroci so šolarje z navdušenjem sprejeli in z velikim zanimanjem prisluhnili prebranim zgodbam. Nato so učenci z otroki še malo poklepetali o tematiki pravljic ter o samem življenju v vrtcu in šoli.

 

Nekaj vtisov sodelujočih:
 
Otroci so me poslušali, ko sem pripovedovala, in tudi odgovarjali na vprašanja. Bilo je veliko bolje, kot sem pričakovala, saj sem menila, da bodo bolj neučakani in ne bodo poslušali. Zelo mi je bilo všeč. (Zala Tiran, 8. a)
 
V vrtcu sem brala pravljico in otroci so bili bolj mirni, kot sem pričakovala. Dobro so odgovarjali, a na koncu smo se pogovarjali kar o nečem drugem. (Maja Kogovšek, 8. b)
 
Pričakovala sem, da bodo otroci bolj nemirni, neučakani ali celo nesramni. Bili pa so zelo pridni. Šla bi še kdaj. (Karmen Košir, 8. a)
 
Navdušen sem nad odhodom v vrtec, saj so bili otroci nad pravljicami navdušeni. Tako so moji občutki izjemni. (Matevž Kastelic, 6. b) 


Niso pa bile popestrene le ure in odmori; naši kuharji so se potrudili, da so bili želodčki učencev še posebej zadovoljni. Jedilnik tega tedna je bil namreč sestavljen po želji učencev. In ni večjega zadovoljstva, tako za učitelje kot kuharje, kot to, ko smo videli, s kakšnim tekom so bili »zmazani« vsi obroki! 
Zbrala: Živa Mrzlikar

Oglejte si tudi