Občine: Brežice, Kostanjevica na Krki, Krško, Radeče, Sevnica Občine: Benedikt, Cerkvenjak, Cirkulane, Destrnik, Dornava, Duplek, Gorišnica, Hajdina, Hoče-Slivnica, Juršinci, Kidričevo, Kungota, Lenart, Lovrenc na Pohorju, Majšperk, Makole, Maribor, Markovci, Miklavž na Dravskem polju, Oplotnica, Ormož, Pesnica, Podlehnik, Poljčane, Ptuj, Rače-Fram, Ruše, Selnica ob Dravi, Slovenska Bistrica, Središče ob Dravi, Starše, Sveta Ana, Sveta Trojica v Slovenskih goricah, Sveti Andraž v Slovenskih goricah, Sveti Jurij v Slovenskih goricah, Sveti Tomaž, Šentilj, Trnovska vas, Videm, Zavrč, Žetale Občine: Borovnica, Brezovica, Dobrepolje, Dobrova-Polhov Gradec, Dol pri Ljubljani, Domžale, Grosuplje, Horjul, Ig, Ivančna Gorica, Kamnik, Komenda, Litija, Ljubljana, Log - Dragomer, Logatec, Lukovica, Medvode, Mengeš, Moravče, Škofljica, Šmartno pri Litiji, Trzin, Velike Lašče, Vodice, Vrhnika Občine: Bloke, Cerknica, Ilirska Bistrica, Loška dolina, Pivka, Postojna Občine: Ajdovščina, Bovec, Brda, Cerkno, Idrija, Kanal ob Soči, Kobarid, Miren-Kostanjevica, Nova Gorica, Renče-Vogrsko, Šempeter-Vrtojba, Tolmin, Vipava Občine: Apače, Beltinci, Cankova, Črenšovci, Dobrovnik, Gornja Radgona, Gornji Petrovci, Grad, Hodoš, Kobilje, Križevci, Kuzma, Lendava, Ljutomer, Moravske Toplice, Murska Sobota, Odranci, Puconci, Radenci, Razkrižje, Rogašovci, Sveti Jurij ob Ščavnici, Šalovci, Tišina, Turnišče, Velika Polana, Veržej Občine: Črnomelj, Dolenjske Toplice, Kočevje, Kostel, Loški Potok, Metlika, Mirna, Mirna Peč, Mokronog-Trebelno, Novo mesto, Osilnica, Ribnica, Semič, Sodražica, Straža, Šentjernej, Šentrupert, Škocjan, Šmarješke Toplice, Trebnje, Žužemberk Občine: Ankaran, Divača, Hrpelje-Kozina, Izola, Komen, Koper, Piran, Sežana Občine: Hrastnik, Trbovlje, Zagorje ob Savi Občine: Bistrica ob Sotli, Braslovče, Celje, Dobje, Dobrna, Gornji Grad, Kozje, Laško, Ljubno, Luče, Mozirje, Nazarje, Podčetrtek, Polzela, Prebold, Rečica ob Savinji, Rogaška Slatina, Rogatec, Slovenske Konjice, Solčava, Šentjur, Šmarje pri Jelšah, Šmartno ob Paki, Šoštanj, Štore, Tabor, Velenje, Vitanje, Vojnik, Vransko, Zreče, Žalec Občine: Črna na Koroškem, Dravograd, Mežica, Mislinja, Muta, Podvelka, Prevalje, Radlje ob Dravi, Ravne na Koroškem, Ribnica na Pohorju, Slovenj Gradec, Vuzenica Občine: Bled, Bohinj, Cerklje na Gorenjskem, Gorenja vas-Poljane, Gorje, Jesenice, Jezersko, Kranj, Kranjska Gora, Naklo, Preddvor, Radovljica, Šenčur, Škofja Loka, Tržič, Železniki, Žiri, Žirovnica Dobrova-Polhov Gradec
DANES
22°C
12°C
JUTRI
21°C
11°C
Oceni objavo

OPB ima talent

V petek, 1. februarja, se je v Kulturnem domu Jakoba Trobca zbralo lepo število obiskovalcev in veselo pozdravilo vsakoletno prireditev OPB ima talent, ki je v Polhovem Gradcu potekala že tradicionalno, deseto leto zapored.

Mladih talentov na odru ni manjkalo; nastopale so učenke s plesnimi točkami, najmlajši so občinstvo ogreli s skupinskim petjem in igranjem na instrumente ter deklamacijo pesmi, nekaj učencev je svoj nastop izvedlo z igranjem na klavir ter harmoniko in solo petjem. Svoje so dodali tudi učenci s čarodejskimi spretnostmi ter simpatične dramske igralke, ki so zbranim sporočile, da ljudi ne smemo soditi po njihovi zunanjosti, pač pa je pomembna notranjost. Drži, vse to premorejo učenci podaljšanega bivanja OŠ Polhov Gradec, ki s svojim trudom in željo obiskovalcev že več let ne puščajo ravnodušnih.
Na prireditvi se je tudi letos zbrala posebna žirija in bdela nad dogajanjem ter komentirala posamezne točke, ki sta jih povezovala Jerneja in Ivo iz 3. razreda. Svoje delo so vsi opravili več kot odlično in s pravimi ter pozitivnimi komentarji dajali mladim zagon in spodbudo za naprej. Med njimi so bili Marko Buh, glasbenik in harmonikar, ki je član ansambla Razgled; Urška Sajovic, citrarka ter prav tako izvrstna glasbenica. Da sta pri svojem delu res uspešna, sta Urška in Marko prikazala pred nastopi učencev, saj sta nas z glasbeno točko na citrah in v spremljavi harmonike popeljala v znano Tavčarjevo delo Cvetje v jeseni. In tretji član žirije letos je bil Aleš Sečnik, športnik in stand up komik, ki navkljub poškodbi vretenc in težki preizkušnji živi aktivno in polno življenje. S svojo zgodbo in izvirnostjo je vlil upanje marsikateremu izmed nas.

Letos je žirija pred glavnimi tremi nagradami (mesti) izbrala še najbolj prisrčno, najbolj izvirno ter najbolj pogumno točko. Nagradi za najbolj prisrčno in izvirno točko sta šli v roke učenkama – prvošolkama Marjeti in Katarini ter prvošolcem iz OPB 1. a. Najbolj pogumen pa je bil Žiga s Črnega Vrha, ki se je predstavil s pesmijo Ne joči od Pop Design. Skupno 3. mesto si je po mnenju žirije, ki je bila soglasna, priplesala Maša Setničar iz 2. razreda. Na 2. mestu so s svojo energično plesno točko pristale petošolke – Ema, Katja in Nina – in požele glasen aplavz. Letošnjo zmago in 1. mesto pa sta z največjim navdušenjem občinstva in žirije osvojila učenca Matija Čuden in Jurij Pustovrh, ki sta s petjem in igranjem na ukulele izvedla kantavtorsko pesem nam vsem znanega Adija Smolarja – Šola, da se ti zrola. Adi zna na duhovit in humoren način svoje pesmi vedno približati mladim in starejšim, to sta dobro vedela tudi naša zmagovalca, ki sta njegovo pesem tudi odlično interpretirala in na koncu tudi več kot zasluženo osvojila prvo mesto. Smeha tako za konec ob njuni točki ni manjkalo. Pa tudi bonbonov na odru ne.  

Da pa ni ostalo le pri nastopih učencev podaljšanega bivanja, so med posvetovanjem žirije o zmagovalcih izvedle svojo točko tudi učiteljice in učitelj OPB. V ličnih rožnatih krilcih so zaplesali na pesem Naj živi vesela družba in se sukali z nasmehom na obrazu. Prireditev je trajala skoraj dve uri in obiskovalcem ponudila veliko izvirnih in kakovostnih nastopov. Z veseljem gledamo naprej k novim talentom v letu 2020. Takrat bo ponovno lepa priložnost, da toplo pozdravimo naše mlade talente in jih spodbudimo, da se opogumijo za nastop. Veste, nastopati pred občinstvom ni kar tako, zato še enkrat iskrene čestitke vsem nastopajočim in sooblikovalcem prireditve za trud in izvirnost pri svojem delu! Že Walt Disney je dejal, da se vse naše sanje lahko uresničijo, če imamo pogum, da jim sledimo …

Pa vse dobro do naslednjič!

Alenka Hozjan, OŠ Polhov Gradec

Oglejte si tudi