Oceni objavo

ŠD Grmada s kolesi po priznanje ob 20. obletnici delovanja

ŠD Grmada je eno izmed športnih društev, ki v naši občini skrbi za spodbujanje športne dejavnosti. V letu 2021 so praznovali že 20. obletnico ustanovitve društva. Katere pa so tiste glavne aktivnosti, ki so zaznamovale dve desetletji delovanja društva, ki sicer domuje na Dobrovi, njegovi člani pa večinoma prihajajo iz okoliških krajev?

Dosedanja dediščina ŠD Grmada je izredno bogata. Že desetkrat je pod njihovo organizacijo na trasi Mačkov graben–Setnica–Grmada potekal Tek na Grmado. Že kar petnajstkrat pa so v sodelovanju s Kolesarskim društvom Rog in PGD Podsmreka organizirali Veliko nagrado Avtomojster, ki je enodnevna profesionalna kolesarska dirka, ki poteka po krožni trasi s štartom in ciljem v Podsmreki. Leta 2007 so v Polhovem Gradcu organizirali tekmo v državnem prvenstvu v cestnem kolesarstvu, na kateri je zmagal Tadej Valjavec, eden najboljših slovenskih kolesarjev vseh časov.

Tudi pozimi člani ŠD Grmada ne počivajo, saj poskrbijo za pripravo prog za smučarski tek na Dobrovi, kadar jim razmere to omogočajo. Že vse od začetkov društva, torej že 20 let, pa člani vsakoletno organizirano prevozijo Maraton Franja, se udeležujejo organizirane rekreacije – poletne nedelje, torki in petki so v ŠD Grmada rezervirani za kolesarjenje, pozimi pa se posvečajo nogometu, košarki in pa, seveda, rednim pohodom na »našo« Grmado, kot so jo poimenovali.

Kot je že tradicija, društva v občini Dobrova - Polhov Gradec ob praznovanju okrogle obletnice prejmejo občinsko priznanje, in tudi ŠD Grmada ga je, pa čeprav z enoletnim zamikom, ki ga je pogojila lanska zdravstvena situacija. V torek, 24. maja 2022, je skupino članov ŠD Grmada s predsednikom Tilnom Petričem na čelu pred občinsko stavbo pričakal župan Franc Setnikar. Pripeljali so se namreč s kolesi in pokazali, da s športom resnično živijo ter da je kolesarjenje najljubša športna aktivnost v društvu. Župan jim je predal jubilejno občinsko priznanje in zaželel veliko sreče pri spodbujanju in razvijanju športa v naših krajih tudi v prihodnosti, športniki pa so mu v zameno predali simbolično darilo – dres športnega društva, ki že krasi županove prostore.



l. o.

Oglejte si tudi