Logo MojaObčina.si
DANES
21°C
13°C
JUTRI
14°C
10°C
Oceni objavo

Pustni nastop učencev Enote Ig GŠ Emil Adamič

Čeprav pust letos ni imel več kaj odgnati od zime, so učenci Glasbene šole Emil Adamič na pustni torek pripravili prijeten pustno-glasbeni večer v Domu kulture Ig. Že generalka za nastop, ki je tokrat prvič potekal tudi na velikem odru na Igu, je ob pogledu na številne maske dala slutiti, da nas čaka pravljično-čaroben večer.

Princese, mačke, kavbojci, indijanci, miške, pravljični in risani junaki, filmski junaki,... so eden za drugim zasedli oder in predstavili svojo skladbo. Skozi klavirske note smo dobili prve akorde večera, ki so jih izmenjaje dopolnjevale skladbe izpod rok kitaristov in violinistov, svoje so dodali še trobentač in saksofonisti. Vmes smo izvedeli še nekaj prav zanimivih zgodovinskih dejstev o pustu in s pustom povezanimi običaji, o slovenskih pustnih znamkah in še kakšna zanimivost.

Večer se je zaključil na najboljši možen način - s pustnim krofom in osvežilno pijačo. Maškare si vendar zaslužijo nekaj nagrade za svoj glasbeni prispevek in trud, ki ga dan za dnem vlagajo v igranje instrumenta. Kmalu sledijo novi nastopi - seveda brez mask. Ob koncu maja tako vabljeni še na zaključni javni nastop, kjer boste lahko slišali vse letos pridobljeno znanje in morda še kakšno posebno točko.


Janez Dolinar, GŠEA



Oglejte si tudi