Oceni objavo

Spodbujamo medgeneracijsko solidarnost – naj lepo dejanje najlepše mesto najde!

Na Rdečem križu Ljubljana vsako leto v mesecu decembru obdarujemo in obiščemo starejše. Prostovoljci iz Krajevne organizacije Rdečega križa Dobrova, Polhov Gradec in Črni vrh so konec leta 2021 obiskali in obdarili 160 starejših oseb v občini Dobrova - Polhov Gradec.  
Z željo po spodbujanju medgeneracijske solidarnosti in vključevanju mladih v pripravo daril, vsako leto sodelujemo z več osnovnimi šolami. Pri obdarovanju je v letošnjem šolskem letu sodelovalo kar 40 osnovnih šol na območju RKS-OZ Ljubljana. V okviru projekta Drobtinica so učenci z mentorji okrasili glinene lončke - lončke solidarnosti, ki s svojo unikatnostjo in lepimi mislimi starejšim lepšajo zimske dni, medtem ko skrbijo za sobno rastlino in s tem tudi zase.  Vabimo vas, da postanete prostovoljec, prostovoljka.
V kolikor se želite aktivno vključiti v delovanje Krajevne organizacije RK Dobrova, Polhov Gradec ali Črni vrh in tako prispevati k bolj povezani in solidarni lokalni skupnosti, vas vabimo, da nas kontaktirate na 040 858 052 ali na vedrana.pokleka@rdecikrizljubljana.si .

SOLIDARNOST in SOČUTJE je pravi odgovor!

Oglejte si tudi