Logo MojaObčina.si
DANES
18°C
4°C
JUTRI
23°C
8°C
Oceni objavo

Prostofer

Kaj je PROSTOFER?

Prostofer je projekt zavoda Zlata mreža, h kateremu je pristopila tudi Občina Dobrova - Polhov Gradec. Ime je skovanka iz besed 'prostovoljni' in 'šofer'. Prostovoljski projekt za večjo mobilnost starejših povezuje osebe, ki potrebujejo prevoz, z aktivnimi vozniki, ki radi priskočijo na pomoč.

 

Komu je namenjen?

Prostofer je namenjen vsem starejšim, ki potrebujete prevoz in zaradi različnih vzrokov ne morete uporabljati javnih in plačljivih prevozov (ne vozite sami, imate slabše povezave z javnimi prevoznimi sredstvi ...). Prostofer vam bo omogočal lažjo dostopnost do zdravniške oskrbe, javnih ustanov, trgovinskih centrov in drugih potrebnih lokacij.

 

Kaj je treba storiti, če se želite dogovoriti za brezplačen prevoz?

Pokličite na brezplačno številko 080 10 10. V komunikacijskem centru bodo zabeležili vaše podatke in lokacijo prevoza ter vam organizirali prevoz. Vozilo je zagotovljeno s strani Občine Dobrova - Polhov Gradec, poskrbljeno je tudi za zavarovanje voznika in sopotnikov.

Prevozi se izvajajo vsak delovni dan okvirno med 8. in 18. uro in jih je potrebno naročiti vsaj tri dni pred predvidenim datumom prevoza.

 

Kako postati Prostofer?

Prostovoljni šofer je lahko vsak, ki ima veljavno vozniško dovoljenje in je v svojem prostem času pripravljen pomagati tistim, ki prevoze potrebujejo. Vozniki, ki želijo postati prostoferji, to sporočijo na Občino.

Občina Dobrova - Polhov Gradec vsakemu prostoferju zagotovi topel obrok za dan opravljene vožnje.

 

Kontakt za dodatne informacije

Občina Dobrova - Polhov Gradec, 01/3601-800, info@dobrova-polhovgradec.si

Zlata mreža, www.zlata-mreza.si, info@zlata-mreza.si

 


Občina Dobrova - Polhov Gradec

Oglejte si tudi