Logo MojaObčina.si
JUTRI
18°C
6°C
NED.
23°C
8°C
Oceni objavo

Prejeli naziv Prostovoljstvu prijazna občina 2023

Slovenska filantropija je na Slovesni dan prostovoljstva v torek, 23. maja 2023, v Domu II. Slovenskega tabora Žalec razglasila vse prejemnike nazivov za pomembno delo na področju prostovoljstva. Nazivi so bili podeljeni mentorjem prostovoljcev, šolam, dijaškim domovom, projektom in drugim prostovoljcem ter tudi občinam. Med njimi je bila tudi Občina Dobrova - Polhov Gradec. Dogodek je letos potekal pod častnim pokroviteljstvom Nataše Pirc Musar, predsednice Republike Slovenije.

Za sistematično spodbujanje prostovoljstva in zagotavljanje podpore delovanju prostovoljskih organizacij, soustvarjanje pozitivne družbene vrednosti prostovoljstva v lokalni skupnosti in promocijo prostovoljstva z lastnim zgledom vodstev občin so naziv Prostovoljstvu prijazna občina ponovno potrdili 42 slovenskim občinam. Za aktivno spodbujanje prostovoljstva občanov in podporo delovanju prostovoljcev in prostovoljskih organizacij pa so naziv prvič pridobile 4 občine.

Občina Dobrova - Polhov Gradec je naziv Prostovoljstvu prijazna občina 2023 prejela za ustvarjanje spodbudnih pogojev za delo prostovoljskih organizacij, vrednotenje prostovoljskega dela in z njim povezanih stroškov na javnih razpisih občine, umeščanje prostovoljstva v strategije ter za vizijo razvoja prostovoljstva v občini. Priznanje je na slavnostnem dogodku prevzela podžupanja Ana Oblak.



l.o.

Oglejte si tudi