Logo MojaObčina.si
DANES
20°C
10°C
JUTRI
19°C
13°C
Oceni objavo

Poteka urejanje območja ŠRC Gabrje

Ena izmed največjih površin, namenjenih športni dejavnosti na območju naše občine, je ŠRC Gabrje, ki obljublja veliko potenciala in možnosti za razvoj in nadgradnjo športne infrastrukture. K ureditvi območja je Občina pristopila že v preteklih letih, trenutno pa je dogajanje v ŠRC Gabrje zelo pestro.

Ena izmed zahtevnejših nalog je bila ureditev lastniških razmerij in odkup dela zemljišč. Občina je bila namreč lastnica le nekaterih zemljiških parcel na območju. Treba je bilo urediti tudi vso dokumentacijo; izvedene so bile geodetske storitve, evidentiranje zemljišča v zemljiškem katastru in vpis objekta v kataster stavb. V leti 2022 je ŠRC Gabrje pridobil še dovoljenje za objekt daljšega obstoja, s katerim je bil športni objekt legaliziran. Na podlagi tega pa je objekt letos pridobil še hišno številko – Šujica 150a.

V letošnjem letu pa se je pričelo intenzivnejše urejanje območja, saj Občina načrtuje celostno obnovo območja – tako kar se tiče infrastrukture kot tudi športnih vsebin. Oblikovana je bila projekta skupina, ki jo sestavljajo člani občinskega sveta in občinske uprave, predstavniki ŠD Dobrova in OŠ Dobrova ter drugi občani. Projektna skupina bdi nad dogajanjem ter s svojim znanjem in idejami pomembno prispeva k poteku projekta. Oblikovali so strategijo razvoja in idejno zasnovo za območje, Občina pa je v oktobru 2023 preko javnega naročila povabila zainteresirane ponudnike, da predložijo svojo ponudbo za celostno urbanistično-programsko preveritev ŠRC GABRJE. Izbrani ponudnik bo opravil analizo trenutnega stanja, na podlagi katere bo nato izdelan predlog ureditve območja. Dokument bo najprej pokazal, kako območje, ki je v lasti Občine, kar najbolje izkoristiti in nadgraditi, v nadaljevanju pa tudi kakšne so ob tem potrebe po dodatnih stavbnih zemljiščih. V prihodnjem obdobju bo tako potekala predvsem določitev športno-rekreativnih vsebin, ki se bodo izvajale v ŠRC Gabrje, in vzpostavitev prenovljenega programa ter potrebne infrastrukture. Tako bo območje lahko resnično zaživelo, občani pa bodo pridobili objekte, ki bo središče športnega dogajanja na širšem območju Dobrove.

Občane so zagotovo razveselile tudi številne že izvedene ureditve na območju. V jesenskih mesecih je bil lokal v ŠRC Gabrje preurejen in oddan novemu najemniku, obratovati pa bo pričel predvidoma že v decembru. Občina je poskrbela tudi za ureditev okolice drsališča, ki bo sedaj bolj prijazna do vseh obiskovalcev. V začetku decembra se bo namreč odprlo tudi drsališče, ki bo na ledeno ploskev vabilo vse občane, druge obiskovalce ter tudi športnike, saj je na voljo tudi najem drsališča za trening in rekreacijo.


Občina Dobrova - Polhov Gradec

Oglejte si tudi