Oceni objavo

PGD Šentjošt še uradno prevzelo novo gasilsko vozilo

Prostovoljno gasilsko društvo Šentjošt je v soboto, 26. februarja 2022, pred izvedbo rednega letnega občnega zbora izvedlo blagoslov in uradni prevzem gasilskega vozila GVV-2, ki ga je društvo sicer prejelo že decembra 2019. Dogodka so se udeležili številni člani društva.

Župnik Franc Kadunc je gasilsko vozilo blagoslovil, nato pa je predsednik gasilskega društva Klemen Droftina skupaj z županom Francem Setnikarjem prerezal še trak na novem vozilu in ga še simbolično prevzel v uporabo. Poveljnik Gasilske zveze Dolomiti Filip Božnar je poveljniku društva Dominiku Jesenku predal še ključe vozila.

Društvo je pridobitev novega gasilskega vozila MAN TGM z nadgradnjo GVV-2 nameravalo proslaviti s slavnostno parado in gasilsko veselico že v letu 2020 in nato v 2021, a jim je epidemija koronavirusa s prepovedjo druženja dvakrat prekrižala načrte, zato so se odločili za skromnejšo slovesnost ob 65. občnem zboru društva.

Novo gasilsko vozilo je od prihoda v gasilsko društvo že pripomoglo k še boljšemu in učinkovitejšemu posredovanju na intervencijah, kot je povedal Klemen Droftina. ''Vozilo smo do sedaj že preizkusili na več intervencijah, na katerih nam je s svojo univerzalnostjo zelo koristilo. Uporabili smo ga tudi pri prevozih vode. Kot noviteta v društvu pa je pritegnil tudi nekaj mlajših članov, da so opravili tečaj za gasilca. Upamo, da nam bo služil vsaj toliko časa kot njegov predhodnik Tam,'' je še dodal. Novo gasilsko vozilo je namreč nadomestilo kar 32 let starega Tamčka in pomembno posodobilo garažo PGD Šentjošt.


Foto: PGD Šentjošt


l.o.

Oglejte si tudi