Logo MojaObčina.si
DANES
18°C
4°C
JUTRI
23°C
8°C
Oceni objavo

Okrogla obletnica Gledališke skupine KUD Dobrova

V sezoni 2023/2024 mineva 20 let, odkar smo na Dobrovi v okviru KUD Dobrova (takrat še KUD Dolomiti Dobrova) ustanovili gledališko sekcijo.

Že maja leta 2004 smo premierno uprizorili našo prvo predstavo: komedijo Fadila Hadžića Državni Lopov.

Tej premieri so do danes sledile še številne druge:
Čarovnik Faust, Velikaška norost, Dohodnina, Lahko noč mama, Poročni list, Črna Komedija, Veš da te ne slišim če teče voda, Obisk v gledališču, Veter v vejah sasafrassa, Sleparja v krilu, Bil je škrjanec in v letu 2019 še drama Emigranta. Zaradi epidemije Covid-19 se je leta 2020 produkcija lastnih predstav za nekaj časa ustavila.

Velik delež omenjenih predstav je bil opažen na različnih gledaliških festivalih in tekmovanjih:
Linhartovo srečanje (večkratna uvrstitev na regijski nivo, priznanja za igralske dosežke, Črna komedija je bila uvrščena celo na državni nivo), večkratna uvrstitev na festival Čufarjevi dnevi, Novačanove dneve komedije ...

S produkcijo nove predstave v letošnji sezoni smo imeli kar nekaj smole z urniki in boleznimi v ansamblu. Gledališčniki se ne damo kar tako in v teh dneh nadaljujemo z vajami, premiera nove predstave pa se je zamaknila in smo tako za konec maja predvideno premiero prestavili na jesen 2024.

Že v sezoni 2005/2006 smo pričeli z gledališkim abonmajem, ki smo ga potem brez prekinitev organizirali vse do sezone 2019/2020, ko je nastopila epidemija Covid-19.
V sezoni 2023/2024 smo ponovno zagnali gledališki abonma, pred kratkim smo si lahko ogledali zaključno predstavo iz repertoarja te sezone (DA NE BOŠ SAMA).

Ko za vsa ta leta seštejemo nastope iz nabora svojih produkcij in pa nastope gostujočih gledališč, pridemo do visoke številke:
V kulturni dvorani KUD Dobrova smo organizirali prek 120 gledaliških predstav.

Ocenjujemo, da smo s svojimi predstavami več kot stokrat gostovali po Sloveniji in tudi v zamejstvu (Italija, Avstrija).

Ko seštejemo vse predstave, ki so tako ali drugače povezane z nastopi ali organizacijo Gledališke skupine KUD Dobrova, pridemo do osupljive številke: prek 200 gledališko obarvanih dogodkov.

Vse našteto ne bi bilo mogoče brez naših zvestih obiskovalcev in abonentov, ki nas ves čas podpirajo in z nami delijo vse trenutke, ki jih lahko pričara samo gledališče.
Velika hvala našim sponzorjem in donatorjem, ki nam pomagate pri našem ustvarjanju.
Ne moremo in ne smemo pozabiti tudi našega dolgoletnega vrhunskega "hišnega" režiserja, mentorja in prijatelja Francija Končana, ki je s svojimi idejami in napotki poskrbel za to, da smo igralci dali od sebe vse tisto, za kar nismo vedeli da zmoremo in znamo.

Na nova gledališka doživetja in desetletja!!

Gledališka skupina KUD Dobrova

Oglejte si tudi