Logo MojaObčina.si
DANES
34°C
19°C
JUTRI
34°C
20°C
Oceni objavo

Zaključna predstava gledališkega abonmaja v organizaciji Gledališke skupine KUD Dobrova

Na odru kulturnega doma na Dobrovi smo v soboto, 24. 2 .2024, gostili še zadnjo abonmajsko predstavo v organizaciji Gledališke skupine KUD Dobrova v sezoni 2023–2024

Ogledali smo si komično dramo avtorice Selme Parisi z naslovom »Da ne boš sama« pod režijsko taktirko Gašperja Jarnija in v izvedbi KUD jazbec in partnerji iz Kočevja.


Osnovna predpostavka zgodbe je preprosta in povsem življenjska: ostarela in bolna mama, ki se bori s številnimi tegobami, na eni strani ter vedno prezaposlena in utrujena hči na drugi strani. V neprijetno situacijo poseže najnovejša sodobna tehnologija, ki jo poganja umetna inteligenca. Mama tako dobi prepotrebno pomoč pri vsakodnevnih opravilih (v obliki pametnega humanoidnega robota), hči pa končno lahko zadiha in se posveti karieri. Na koncu se vendarle pokažejo posledice te na videz pametne odločitve, predvsem pa nam v glavi še nekaj časa po predstavi odzvanja vsem zelo znani rek: »Priložnost izgubljena, ne vrne se nobena«.

Igralska ekipa Andreja Mlekuž (mama), Suzana Puš (hči) in Tilen Štirn (robot) je mojstrsko izpeljala zgodbo od začetka do konca. Čeprav gre v osnovi za dramo, v predstavi kar ni in ni zmanjkalo komičnih trenutkov, ki so večkrat dodobra zatresli dobrovško dvorano, na koncu pa so odlični igralci poskrbeli za smrtno tišino in za seboj pustili močan vtis in nam vsem dali misliti.

Po videnem je jasno, zakaj je predstava prejela številne nagrade. Jeseni 2022 so se uvrstili na Čufarjeve dneve, kjer so bili absolutni zmagovalci festivala: Najboljša predstava po izboru strokovne žirije, najboljša predstava po izboru publike, kar dve nagradi za najboljšo žensko vlogo in še nagrada za najboljšo moško vlogo.

Nič čudnega ni, da je ekipa na koncu prejela bučen aplavz.

Naslov »Da ne boš sama« namiguje na samoto, vendar samote tokrat ni bilo: v skoraj polni dvorani si je predstavo ogledalo več kot 150 gledalcev, ki so aktivno spremljali uprizoritev, utrip naše prekrasne publike pa so zelo dobro začutili tudi igralci.
Po predstavi je sledilo prijetno skupno druženje z gledalci in z "zvezdami večera".
Se že veselimo novih skupnih gledaliških pustolovščin, ponovno se vidimo jeseni v novi abonmajski sezoni!

Hvala vsem, ki nas podpirate.


Gledališka skupina KUD Dobrova.
         

Oglejte si tudi