Oceni objavo

Vandali z neupoštevanjem cestne zapore uničujejo cesto Žerovnik–Osredek!

Na cesti Žerovnik–Osredek te dni poteka asfaltiranje, zato je cesta od 30. maja do vključno 5. junija 2022 zaprta za ves promet, tudi v popoldanskem in nočnem času. Občina Dobrova - Polhov Gradec je poskrbela za obveščanje uporabnikov ceste preko občinske spletne strani in preko radijskih kanalov.

Izvajalec del AS-Falterček d.o.o. v sodelovanju s Storitve s TGM Andrej Trobec s.p. je imel že med samim izvajanjem rekonstrukcije več težav z uporabniki ceste, ki zapore ceste niso upoštevali in so tako ogrožali sebe, izvajalce del in potek projekta! Kljub večkratnem opozarjanju in opominjanju tako s strani izvajalca kot tudi s strani Občine, da je zaporo ceste potrebno upoštevati, pa so številni arogantni vozniki večkrat dnevno poskušali prevoziti cesto, se znašali nad delavci in ovirali projekt. 

Sedaj, ko je bilo na cestnem odseku izvedeno asfaltiranje, pa je prišlo do vandalizma. Neznani storilci popolne zapore ceste niso upoštevali in so se vozili po novem asfaltu, kljub številnim opozorilom. To pa je privedlo do poškodb novo urejene ceste, še preden bi bila njena prenova zaključena.

Na žalost ne gre za izolirano dejanje, saj so se enake težave pojavljale tudi ob asfaltiranju ceste Brezje–Podolnica. Zaradi nerazumljivih, sebičnih in nespoštljivih posameznikov smo vsi prikrajšani za rezultate truda, ki je bil vložen v uspešno izvedbo projekta.

Namerno uničevanje skupne cestne infrastrukture je zavržno dejanje, ki ga ostro obsojamo in za katerega ni opravičila. Do vključno 5. junija 2022 bo nadzor nad upoštevanjem popolne zapore ceste Žerovnik–Osredek zato izvajala tudi Policija, ki bo ob kršenju zapore izdala kazen. Očitno zaleže le kazen, čuta za odgovornost in moralno ravnanje pa pri nekaterih posameznikih več kot očitno ni. Žalostno je videti, da nekdo uničuje pridobitev, za katero smo se tako trudili in za katero so nekateri občani zgledno upoštevali zaporo ceste. Za pomoč pri nadzoru nad popolno zaporo ceste pa smo zaprosili tudi vaško skupnost Osredek.

Od vključno 6. junija 2022 dalje bodo na cesti Žerovnik–Osredek potekala manjša gradbena dela, zapora ceste pa bo predvidoma odpravljena, zato bo ta prevozna za promet. Potrebna pa bo previdnost, saj bo cesta še vedno gradbišče.    

 

Občina Dobrova - Polhov Gradec

Oglejte si tudi