Logo MojaObčina.si
DANES
22°C
12°C
JUTRI
23°C
8°C
Oceni objavo

Občni zbor DU Polhov Gradec

V soboto, 25.februarja 2023, smo se članice in člani DU Polhov Gradec zbrali  v gostišču Pograjski dom na rednem letnem Občnem zboru.

Vse  navzoče, članice in člane  je pozdravila predsednica društva Cecilija Jarc in pričela z otvoritvijo Občnega zbora, ki je bil 43. po vrsti. Poseben pozdrav je podelila gostom: predsedniku Mestne zveze DU Marjanu Sedmak, tajnici Mestne zveze DU Ceciliji Lomberk, podpredsedniku Območne zveze DU LjubljanaVič Rudnik Antonu Slak, predsedniku KS Polhov Gradec Gregu Čuden, predsedniku DU Horjul Matku Zdešar, tajnici DU Dobrova Jelki Ciuha in predstavnici DU Vrzdenec Veri Krajnc.

Izvoljeno je bilo delovno predsedstvo v sestavi Janez Novak, Kati Kramar in Anton Povše, svoje delo je opravila tudi verifikacijska komisija v sestavi Tinca Škof, Tončka Bogataj in Ivica Malovrh. Po krajšem kulturnem programu se je začel uradni del občnega zbora.

Prvo poročilo je podala predsednica Cecilija Jarc o aktivnostih v društvu za leto 2022 ter plan dela za leto 2023. Blagajničarka Milena Pustovrh  je podala poročilo o blagajniškem poslovanju za leto 2022 in finančni načrt za leto 2023. Podala je tudi poročilo o telovadbi. Naslednje poročilo je podal predsednik balinarske sekcije Janez Založnik. Preden je podal poročilo, se je zahvalil svojemu predhodniku Janezu Novaku za požrtvovalno delo  v balinarski sekciji.  Predsednik komisije za socialno skrbstvo Jože Bizjan je naslednji podal poročilo in se hkrati zahvalil za požrtvovalno delo poverjenikov. O delu komisije za kulturo je poročala predsednica komisije Anica Zibelnik. Obvestila je vse navzoče, da vabimo nove pevce in pevke v naš mešani pevski zbor. Poročilo o pohodništvu je podala Anica Peklaj, ki svoje pohodnike vodi iz Črnega Vrha pa vse  do morske obale. Poročilo o izletništvu je podala predsednica sekcije Ivica Malovrh. Poročilo sta podala  tudi predsednica  nadzornega odbora Andrejka Novak in predsednik častnega razsodišča Cveto Pustovrh. Občni zbor je soglasno sprejel vsa poročila.

Sedma točka  dnevnega reda je bila namenjena gostom in prav vsi so nas pozdravili. Predsednica  se je zahvalila občini, KS Polhov Gradec ter JZ Polhograjska graščina za pomoč in sodelovanje. Zahvalila se je tudi tudi Mestni zvezi DU, ZDUS in Območni zvezi DU. Da smo se pa lahko dobro slišali, gre pa zahvala za ozvočenje Pavletu in Ireni Pogačar.

Na koncu je predsednica povedala, da so vsi plani za leto 2023 v knjižici Koledar prireditev v Blagajevi deželi. Dva dogodka smo pa dodali, ker sta bila ustvarjena tik pred občnim zborom. V mesecu maju bomo imeli Predavanje Špele Sečnik o zdravju – bownova terapija. Ob koncu meseca aprila bomo imeli literarni večer – potopis o Gvineji, ki ga bosta predstavila naša nova člana Biserka in Tone Pogačar. Predsednica je zaželela vsem prisotnim obilo zdravja in lepih trenutkov do naslednjega Občnega zbora. Zbor se je končal s pogostitvijo in prijetnim druženjem.

 

Za DU,  Cecilija Jarc

 

 

Oglejte si tudi