Logo MojaObčina.si
DANES
22°C
12°C
JUTRI
23°C
8°C
Oceni objavo

Intiniti – čuječi ples

Plesna dvorana Dobrova – vsak drugi četrtek, 18:30–20:15

Želite boljše prepoznavati avtentične potrebe, doseči čustveno in mentalno trdnost v hitro spreminjajočem se svetu? Se spopadate s prekomernim stresom na delovnem mestu ali bi radi v svoje delo vnesli več kreativnosti in avtentičnega inoviranja? Se spopadate s težavami v medosebnih odnosih, si želite odnos in komunikacijo okrepiti ter postaviti na višjo raven učinkovitosti, s spoznavanjem koristi sprejemanja in sočutja? Potrebujete v življenju več sočutja do sebe? Večino časa preživljate v svoji kognitivni dimenziji in potrebujete večji stik s telesom?

Specifična oblika programa Intiniti Čuječi Ples je namenjena tistim, ki želite raziskovati sebe s prakso čuječnosti preko svobodnega plesno-gibalnega izražanja. Na srečanjih z dodano vrednostjo vadimo umetnost biti prisotni in doživeti polnost sedanjega trenutka (čuječnost) s poglabljanjem v telo preko naravnega in spontanega giba.

Gre za integracijo različnih pristopov, kjer se preko osnovne psihoedukacije, različnih čuječnostnih in energijskih vaj ter telesno orientiranih pristopov aktivira avtentična modrost telesa. Zaključujemo z relaksacijskimi vajami, pa tudi s pisanjem in risanjem ter drugimi kreativnimi mediji. Trenutnemu notranjemu doživljanju v obliki čustev, misli in telesnih senzacij damo možnost, da se izrazi tudi s pogovorom v skupini.

Srečanja so izrazito izkustvena, s terapevtskimi učinki in namenjena praktičnemu spoznavanju 5 mehanizmov čuječnosti; praksi čuječnosti in vzpostavljanju personaliziranega čuječega načina življenja (poslovno in/ali osebno); iskanju stika s svojimi prirojenim potencialom in pozitivnimi viri v telesu ter njihovo integracijo za izbrani cilj; samoregulaciji težjih notranjih stanj ali čiščenju stresa oz. drugih napetosti, ki se naberejo skozi teden; drugim individualno izbranim nameram.

Več učinkov tovrstnega dela in izjave udeležencev so zapisane na spletni strani: 
https://www.intiniti.si/podrocja-dela/cujecnost/intiniti-cujeci-ples/ 
Izhajamo iz trenutka, nikakršno predznanje ni potrebno.

IZVAJALKA: Urška Merljak je univ. dipl. pravnica, spec. integrativne psihoterapije, mediatorka in amaterska raziskovalka plesa, starih tradicij in kultur. Pod brandom INTINITI je, kot samostojna podjetnica ter kot ustanoviteljica in predsednica Društva za kakovost življenja Krlina – spodbujanje naravnega človekovega potenciala in praksa čuječnosti, dejavna na področju osebne rasti, razvoja zaposlenih in bolj zavestnem načinu življenja.

Več INFO in PRIJAVA preko e-pošte: info@intiniti.si ali na tel. št. 041 238 552.


Oglejte si tudi