Oceni objavo

Planinsko društvo Blagajana poskrbelo za otvoritev ceste in kanalizacije na Pristavi

Oktobra so gradbeni stroji zapustili Pristavo pri Polhovem Gradcu, ki je lani pridobila prenovljen cestni odsek, letos pa novo kanalizacijo. Ob zaključku del je na Pristavi potekala otvoritev, za katero je poskrbelo Planinsko društvo Blagajana.

V letu 2020 je bila na pobudo krajevne skupnosti Polhov Gradec na območju Pristave asfaltirana cesta JP 567471 Hoja–Ravnek, na odseku od Pristave do planinskega doma na Ravneku. Za prenovo 1.100 metrov dolgega cestnega odseka, ki ga spremlja 262 metrov varovalne ograje, je lani poskrbel izvajalec del AS-FALTERČEK d.o.o. v sodelovanju s partnerjem Storitve s TGM Andrej Trobec s.p. Letos oktobra pa so se na Pristavi zaključila še dela za izgradnjo novega kraka kanalizacije Polhov Gradec, ki so vključevala tudi rekonstrukcijo ceste z utrjevanjem brežine, postavitev nove javne razsvetljave, izgradnjo novega kraka vodovodnega omrežja Polhov Gradec in obnovo telekomunikacijskega omrežja. Izvajalec del za izgradnjo kanalizacije je bilo podjetje Prenova - Gradbenik d.o.o.

PD Blagajana je v petek 15. oktobra 2021 poskrbelo za otvoritev ob zaključku dveh obsežnih projektov na Pristavi. Ob tej priložnosti se je župan Franc Setnikar vsem domačinom zahvalil za potrpežljivost v času gradnje in poudaril prednosti, ki jih prinaša razvoj infrastrukture. Nato sta župan in član KS Polhov Gradec Zdenko Dolenec skupaj prerezala otvoritveni trak na cesti, ki vodi proti planinskemu domu na Ravneku, kamor so bili vsi obiskovalci otvoritve nato vabljeni na okusno pogostitev.


L. O.

Oglejte si tudi