Logo MojaObčina.si
DANES
24°C
10°C
JUTRI
23°C
11°C
Oceni objavo

Država prispevala za nova okna

V preteklem mesecu so v stavbi, kjer domujejo občina, matični urad in vrtec na Dobrovi, začeli menjati okna, za katera bo del sredstev prispevala država oziroma Eko sklad.

Občina je v tem letu pristopila k menjavi oken v stavbi, kjer so vrtec Dobrova, matični urad in občina. Za izvedbo del je bilo z razpisom izbrano podjetje Tim-trade iz Grosuplja. Trenutno je investicija v polnem teku, in sicer se menja 54 oken, poleg tega pa se bodo zamenjale še zunanje in notranje police, na zunanjo stran pa se bodo namestile zunanje žaluzije oziroma krpanke. Notranje police ostanejo le v prostorih občine, klet pa tako kot do sedaj ostaja brez polic, prav tako tam ne bodo nameščene žaluzije.
Občina je investicijo s pogodbeno vrednostjo 144.495,82 evrov z DDV prijavila na Eko sklad, ki ob uspešnem kandidiranju sofinancira 25 % investicije po predloženih računih. Postopek poteka tako, da se pred gradnjo fotografira vsa obstoječa okna, ki so predvidena za menjavo, ter se vloži vloga za sofinanciranje skupaj z izjavami o lastnosti novih oken. Po končanju del je potrebno ponovno dokumentiranje, da se preuči upoštevanje pravil Eko sklada glede materialov in funkcij nove pridobitve. Zahteve sklada so namreč konkretne, čemur je bil prilagojen tudi javni razpis za izbiro izvajalca.

Objekt, kamor so nekoč po znanje hodili krajani Dobrove, danes pa se tod odvijajo uradniški posli in vrtčevska dejavnost, bo v kratkem dobil novo zunanjo podobo, hkrati pa se bo povečala energetska učinkovitost zgradbe, kar posledično pomeni tudi zmanjšanje nekaterih stroškov, nenazadnje pa bo nova investicija prispevala k povečanju bivanjskega okolja vseh otrok in zaposlenih v vrtcu, matičnem uradu ter občini.

 

Nadja Prosen Verbič

Oglejte si tudi