Logo MojaObčina.si
DANES
11°C
7°C
JUTRI
17°C
1°C
Oceni objavo

Pričenja se urejanje Polhkovega razgledišča

Občane obveščamo, da se bodo predvidoma po 15. avgustu 2022 pričela dela za ureditev Polhkovega razgledišča. Gre za projekt, ki bo popestril osrednji del Polhovega Gradca, namenjen pa bo predvsem domačinom in drugim obiskovalcem, ki bodo z njim pridobili novo površino za druženje. Polhkovo razgledišče bo zavzemalo območje travnate površine od parkirišča do ceste pod župnijsko cerkvijo.

Polhkovo razgledišče je del celovite urbanistične ureditve središča Polhovega Gradca, v sklopu katere od maja 2022 že poteka prenova območja avtobusnega postajališča. Polhov Gradec pa bo v kratkem popestrila še ena pridobitev, ki bo avtobusno postajo povezala s starim vaškim jedrom in ga ponovno obudila.

Kaj bo razgledišče ponudilo obiskovalcem? Projekt bo poskrbel za ureditev obstoječe pešpoti, dela pa bodo vključevala še postavitev panojev za tematske razstave, ureditev razglednih točk, postavitev klopi, igral in druge lesene urbane opreme, zasaditev dreves in grmovnic ter ureditev vsem dostopnega zeliščnega vrta. Polhkovo razgledišče bo neurejeno travnato pobočje spremenilo v prostor za kvalitetno preživljanje prostega časa, sprostitev, druženje, raziskovanje in tudi izobraževanje, saj bo razgledišče omogočalo tudi organizirana vodenja in delavnice.

Občina Dobrova - Polhov Gradec je projekt pripravila v sodelovanju z Margito Vehar in Deželo zelišč ter Javnim zavodom Polhograjska graščina. Projekt bo sofinanciran s strani Evropskega kmetijskega sklada za razvoj podeželja (EKSRP).

Izvajalec del bo podjetje Trgograd, ki je bilo izbrano na javnem razpisu. Zaključek del je predviden v začetku leta 2023.


l.o.

 

Oglejte si tudi