Logo MojaObčina.si
DANES
18°C
4°C
JUTRI
23°C
8°C
Oceni objavo

Brezplačen WiFi dostop na sedmih javnih mestih v občini

V sklopu projekta, ki ga sofinancira Evropska unija, je občina Dobrova - Polhov Gradec uspešno kandidirala na razpisu za vzpostavitev točk za brezplačni brezžični dostop do interneta. Evropska komisija želi s pobudo WiFi4EU omogočiti državljanom po vsej Evropi brezžični dostop do interneta na javnih mestih, vključno s parki, trgi, javnimi zgradbami, knjižnicami, zdravstvenimi domovi in muzeji.
Občina Dobrova - Polhov Gradec je pred določitvijo točk s pomočjo krajevnih skupnosti in društev v občini preverila vsa javna mesta oz. središča javnega življenja, ki bi omogočala brezžični internet s hitrostjo najmanj 30 Mbps in njegovo stabilnost, če je hkrati prijavljenih 50 uporabnikov ali več, saj tako določajo pogoji javnega razpisa. Kriterijem ustrezajo naslednje lokacije v občini Dobrova - Polhov Gradec:
- Polhograjska graščina, Polhov Gradec 61
- KS Črni Vrh, Črni Vrh 37a
- KS Šentjošt, Šentjošt 13
- ŠRC Gabrje
- KD Jakoba Trobca, Polhov Gradec 13
- ŠD Brezje, Brezje 41d
- PGD Dobrova, Ulica Vladimirja Dolničarja 11

V prihodnjih mesecih bo podjetje Telekom Slovenije d. d. poskrbelo za namestitev opreme za brezžični internet ter vzpostavitev sedmih točk, kjer bo vsem uporabnikom omogočen brezplačen dostop do brezžičnega interneta. Ponudnik se zavezuje, da bo povezljivost hitra, zanesljiva in varna. O napredku izvedbe projekta bodo občani sproti obveščeni.


LR

Oglejte si tudi