Logo MojaObčina.si
DANES
20°C
10°C
JUTRI
19°C
13°C
Oceni objavo

Na izredni seji potrjen rebalans proračuna zaradi prejema 12,8 milijona državnih sredstev

V četrtek, 26. oktobra 2023, je potekala 2. izredna seja občinskega sveta, na kateri so člani sveta obravnavali tri točke dnevnega reda:

  • Rebalans proračuna za leto 2023 – II

Na seji je bil potrjen nov rebalans proračuna, ki je bil potreben zaradi prejema državnih sredstev za popravilo cest in plazov  po avgustovskem neurju. Občina je s strani države prejela 12,8 milijona evrov za sanacijo škode. Skupna škoda v naši občini je sicer bila ocenjena na 49 milijonov evrov. S potrjenim rebalansom se za leto 2023 tako prihodki Občine zvišujejo za 12,8 milijona evrov, odhodki pa za 1,5 milijona evrov.

  • Sklep o izkazani javni koristi za izvedbo projekta Parkirišče Dobrova

Parkirišče Dobrova je že znan projekt, v sklopu katerega bo ob Horjulski cesti (pri krožišču) zgrajeno parkirišče za osebna vozila in kolesa ter električna polnilnica. Izkaz javne koristi je potreben zaradi brezplačnega prenosa zemljišč v lasti Republike Slovenije in njihovo opremljanje s komunalno infrastrukturo. Sklep je bil na seji sprejet, Občina pa bo zdaj pričela s postopkom pridobitve gradbenega dovoljenja.

  • Odlok o ustanovitvi Skupne občinske uprave Enotnost občin

Občina se je v želji po povezovanju in optimizaciji dela junija letos pridružila Skupni občinski upravi Občine Kočevje, Občine Kostel, Občine Osilnica in Občine Dobrepolje, po potrditvi odloka na takratni seji občinskega sveta. Občine članice so sedaj sprejele Odlok o ustanovitvi Skupne občinske uprave Enotnost občin (SOU EO), v katerem so natančneje določeni financiranje, upravno-organizacijski sistem in naloge, ki se bodo izvajale v sklopu nove skupne uprave. To so pravna služba, občinsko odvetništvo, notranja revizija, urejanje prostora, civilna zaščita, proračunsko računovodstvo, urejanje prometa in informatika. Naša Občina bo del SOU EO od 1. januarja 2024 dalje.

Župan je ob tem poudaril, da so prednosti skupne občinske uprave ogromne, kar se je pokazalo že pri nedavni podpori pri zagotavljanju kadra za ocenjevanje škode po avgustovskih poplavah. Prinaša pa tudi finančne prednosti.



Gradivo in zapisniki sej občinskega sveta so dostopni na spletni strani www.dobrova-polhovgradec.si.

Občina Dobrova - Polhov Gradec

Oglejte si tudi