Oceni objavo

Godba Dobrova – Polhov Gradec navdušila na koncertu z Otom Pestnerjem

Zdi se, kot da godbeniki želijo nadoknaditi zamujeno med epidemijo, saj se nastopi in izzivi kar vrstijo. Po več koncertih, nastopih in tekmovanju je Godba Dobrova - Polhov Gradec pripravila sedaj že tradicionalni pomladni koncert na Posestvu Frjan. Tokrat je bil večer posvečen zimzelenim pesmim iz zlatih časov Slovenske popevke. Glavni gost je bil kdo drug kot legendarni Oto Pestner, ki na glasbeni sceni kraljuje že več kot 50 let.

Godbenikom so se na tokratnem koncertu priključili še ukrajinski prijatelji glasbeniki, ki že dobra dva meseca redno obiskujejo vaje godbe in so premierno že nastopili na Prvomajski budnici. Kljub jezikovni barieri je glasbeni jezik univerzalen in to povezanost je bilo še kako čutiti na koncertu. Najprej se je predstavila Godba in godbeni solisti. Tudi tokrat niso manjkale Žažar's sisters, ki so bile odličen uvod v glavnega gosta Ota Pestnerja. Njegove največje uspešnice, kot so 30 let, Mati bodiva prijatelja, Vse je lepše, ker te ljubim, so povsem razgrele občinstvo. Kako tudi ne, ko pa Oto izžareva prav posebno energijo in gledalci prav čutijo, kako s srcem poje svoje pesmi. Največji hiti Ota Pestnerja so vsi izpod rok najbolj znanih slovenskih skladateljev in so bili pravi izziv za godbenike. Da je poseben čar skupaj nastopati z Otom, pa ni treba posebej poudarjati. V čudovitem okolju Posestva Frjan je tako koncert čisto prehitro minil.

Po koncertu so lahko obiskovalci še poklepetali z gostom in godbeniki ter naredili še kakšno sliko za spomin. Godbenike sedaj čaka še nekaj gostovanj po Sloveniji, konec meseca pa že tradicionalni godbeni vikend, kjer bodo pripravljali program za prihodnjo sezono.

 

Janez Dolinar,

Godba Dobrova - Polhov Gradec

Oglejte si tudi