Logo MojaObčina.si
JUTRI
23°C
10°C
NED.
24°C
10°C
Oceni objavo

3na3 turnir v košarki

Tudi TD Polhov Gradec je postal organizator ulične košarke 3x3 in to že drugo leto zapovrstjo. 3x3 je hitra igra košarke skupno le šestih igralcev na polovici košarkaškega igrišča. Igra se zunaj ali notri ob glasbi in njen moto je »od ulice do olimpijade« – Fiba kot svetovna krovna košarkaška zveza je igro 3x3 leta 2017 dodala v program olimpijade in prvič se je igrala na olimpijadi v Tokiu l. 2020.
Tudi slovenska Košarkaška zveza Slovenije (KZS) je za igro 3x3 l. 2020 pripravila uradna pravila na 70-ih straneh in objavila obrazce za prijavo ekip, sama organizira tudi regionalne in državne turnirje, medtem ko so lokalni turnirji v organizaciji športnih društev.
V Polhovem Gradcu imamo dva primerna igrišča: v šolski telovadnici, kjer se je odvijal turnir 3x3 v soboto 6.4. in zunanje igrišče. Betonsko igrišče s košem pred gostilno Pograjski dom pa nima zadostne velikosti in ne ustreza FIBA pravilom – ima pa inovativni koš, saj se lahko zgornji del s tablo vred zasuče za cel krog in tako naredi prostor prireditvenemu šotoru v primeru organizacije veselic.
Pod budnim očesom obeh sodnikov, Tadej Janevski in Urban Žnidaršič sta suvereno vodila vse tekme, so se vse ekipe pomerile med seboj v deset minutnih dvobojih. Najboljše štiri ekipe so so Fizioterapija Tezo kot zmagovalci, drugi so bili Rožendolčani, nato Dobrova center in četrti Triple treat. Na koncu pa so za posebno nagrado 100 € metali še proste mete iz sredine igrišča in med vsemi tekmovalci je zadel le temnopolti David Owowa.
Nagradni sklad ni bil majhen, vse tri prvouvrščene ekipe so prejele vstopnice za vse igralce ekipe za tekmo četrtfinala med Olimpijo in nasprotnikom v ABA ligi, poleg tega pa še za prvo nagrado prehodni pokal in 200 €, druga nagrada pokal, 50 € ekipi in pice za vse člane v piceriji pr'prek na Šujici, tretja nagrada pokal in bowling v centru 300 v Dravljah in še praktična nagrada.
Lani so zmagali igralci ekipe Bosanski javornik ki so že vgravirani v prehodni pokal, letos se dodajo trenutni zmagovalci, ime ekipe Fizioterapija tezo.

Aljaž Borštnar s.p. (žagarjev žar) je kot prehrambeni pokrovitelj poskrbel za prehrano vseh organizatorjev, nahranil pa tudi 14 ekip torej skoraj 60 igralcev s ponudbo burgerjev, čevapčičev in pomfrija. Prodala se je vsa pripravljena hrana, največ pohval in širokih ust so prejeli burgerji s čisto govedino, zelenjavo in posebno omako lastne recepture. Za pijačo so poskrbeli v TD Polhov Gradec, ki so poskrbeli tudi za glasbo.

Večina igralcev je prišla iz Dobrove, Hruševa in Dolenje Vasi, med njimi le ena mladoletna ekipa z imenom Telebajski iz Polhovega gradca. tako da organizatorji in Rok Galič pozivajo lokalno mladino, da se udeleži naslednjih turnirjev v čimvečjem številu in s seboj pripeljejo tudi spremljevalce in navijačice.
Turnirji košarke so velik uspeh saj je glavni cilj povezovanje mladih po celotni občini in promoviranje zdravega gibanja in druženja. 

Žoga je najboljša droga!

Sebastjan Vehar


Oglejte si tudi