Logo MojaObčina.si

Dobrova-Polhov Gradec

DANES
21°C
7°C
JUTRI
23°C
8°C

POLHOV DOŽIVLJAJSKI PARK - glasbena pravljica in voden pohod

Organizator: ŠKRATELJC, ZAVOD ZA KULTURO, IZOBRAŽEVANJE IN ŠPORT
Kontaktni podatki organizatorja: Zavod Škrateljc.

Glasbena pravljica Polh rogovilež otroke skozi zgodbo popelje po razkošni zvočni krajini. Polh rogovilež namreč biva na podstrešju gradu, a ker prireja bučne rogovilske zabave, ga grofje preženejo, zato si mora poiskati nov dom. In preizkuša, ali bi lahko bival pri čebelah, pri jazbecu, čukih, a povsod gre nekaj hudo narobe. Na koncu najde staro bukev, v kateri biva polšja družina in tam si polh ustvari nov dom. 

Z glasbeno pravljico se najprej sprehodimo skozi »grajske zvoke«, nato spoznamo rogoviljenje glasnega polha, potem pa z različnimi inštrumenti ustvarjamo zvoke, ki jih slišimo v gozdu. Glasbena pravljica bo otroke spodbudila, da se odpravijo v Polhov doživljajski park in pomagajo polhu najti nov dom! 

Nastopajo Samo Kutin, Ana Kravanja in Nina Peče Grilc.

Po glasbeni pravljici, ob 17:30 pa se bomo skupaj podali v Polhov doživljajski park.
Pridite in pomagajte Polhu do novega doma in spoznajte številne zanimive živali. Na poti vas pričakuje kar 15 velikih lesenih skulptur gozdnih živali, pa lesene hišice, otroški čebelnjak, brlog, didaktični elementi in še in še..Na tem popotovanju otroci skupaj s polhom obiščejo in spoznavajo živali, rastline in druge značilnosti tega kraja.


Lepo vabljeni!

Všečkaj objavo

Oglejte si tudi