Logo MojaObčina.si
DANES
19°C
4°C
JUTRI
22°C
9°C
Oceni objavo

SLOVENSKA BAKLA NA POTI DO TOKIA BO V SOBOTO V CIRKULANAH

Spoštovane občanke in občani,
vljudno vabljeni na svečani športni dogodek, v okviru katerega bo skozi Cirkulane ponešena slovenska olimpijska bakla!
Slovenska bakla v spremstvu svoje ambasadorke Urške Žolnir Jugovar popotuje skozi vseh 212 slovenskih občin, s pričetkom in ciljem na Koroškem. »Šport mi je veliko vzel, a še več dal. Predvsem vztrajnost. Vedno so me učili, da beseda »ne morem« ne obstaja, to, da se nečesa ne da narediti. Čisto vse se da, je pa res, da si moraš za to prizadevati in tako miselnost tudi ohranjati. Želim si, da duh te bakle prenesemo v vsak slovenski dom, da Slovenijo navda z jekleno voljo, z vztrajnostjo in da postane tudi dodatna motivacijska popotnica našim olimpijcem v Tokiu,« pravi Urška, naša najuspešnejša judoistka in dobitnica zlate in bronaste medalje z olimpijskih iger!
Slovenska bakla je izdelana iz nerjavnega jekla in bukovega lesa. Oblika in izbor materialov sta prepletena z močno simboliko: reciklirano nerjavno jeklo kot simbol trdnosti in trajnosti ter bukov les kot simbol modrosti in samozavesti. Plamenico zaključuje krona v silhueti Triglava. Ročaj iz bukovega lesa objema pet olimpijskih krogov, simbolov povezovanja. Plamen v kroni širi svetlobo, simbol upanja.
S potovanjem bakle želimo širiti vrednote olimpizma, povezovati ljudi, prebujati jekleno voljo in navdihovati. S prebujeno jekleno voljo in opolnomočena s pozitivno energijo vseh nosilcev bakle in njenih navijačev bo navdihovala Olimpijsko reprezentanco Slovenije Tokio 2020 v njihovih predstavah in prizadevanjih za osvajanje vrhunskih dosežkov na 32. olimpijskih igrah nove dobe!
Bakla bo v Cirkulanah v soboto, 19. junija 2021, od 12. do 13. ure, trasa poti pa starta pri zdravstvenem domu in se zaključi s ciljem na stadionu. Skozi Cirkulane jo bodo naši tekači, nosilci plamenice, v Urškinem spremstvu ponesli v več etapah: od zabavne, nogometne, mladinske pa vse do najmlajših, ki bodo imeli čast baklo ponesti skozi cilj!
Vsak korak šteje, zatorej nadebudni mladi športniki, vrhunski športniki in športni navdušenci, vabljeni, da se pridružite kot nosilci plamenice in postanete del olimpijske zgodbe - za vse informacije se obrnite na občinsko upravo. Skupaj ustvarjamo mozaik vseslovenskega olimpizma. Imamo olimpijske sanje, uresničujmo jih skupaj!
Dogodek poteka v organizaciji Olimpijskega komiteja Slovenije – Združenja športnih zvez in soorganizaciji Občine Cirkulane ter Športnega društva Cirkulane.

Oglejte si tudi