Logo MojaObčina.si
JUTRI
19°C
5°C
NED.
23°C
9°C
Oceni objavo

Barbarno 2017

Društvo za oživitev gradu Borl vabi že na 10. tradicionalno prireditev, ki v Cirkulanah poteka na god naše farne zavetnice sv. Barbare. Na trgu pred cerkvijo bo potekal sejem, iz kuharjevega kotička pa bodo zadišala kurja bedrca z mlinci in po domače zabeljena solata (začìjena tíva) kot tradicionalna lokalna specialiteta.
V bogatem spremljevalnem programu bo grof Sauer spregovoril potomcem svojih podanikom, sprejel obvezne dajatve od vinogradnikov in gospodinj ter pozdravil goste, ki jih v naše kraje zanese od blizu in daleč. Dogajanje bomo zaključili v večnamenski dvorani s predstavitvijo izbranih lokalnih zgodb ter razstavo.

Program

8.00 Rana sveta maša v cerkvi sv. Barbare
9.00-12.30 Semanji dan: pestra ponudba in izbira, izbrana kulinarika po starih receptih
9.55 Prihod in pozdrav grofa Saura z Borla
10.30 Pozna sveta maša v cerkvi sv. Barbare
11.30 Sprehod grofa Sauer med stojnicami na trgu, predaja dajatev, srečanje s plemenito princeso Janjo Breuner iz Muretincev
13.00 Program v večnamenski dvorani:
Razstava Podobe Cirkulan z okolico v 19. in 20. stoletju
Predstavitev izbranih lokalnih zgodb: mag. Martin Prašnički, Sonja Golc in Mira Petrovič
Kulturni program: ljudske pevke Sestre Kopinske, članice Kulturnega društva Cirkulane, poustvarjalke ljudskega pevskega izročila.

Na ogled bo razstava Podobe Cirkulane z okolico v 19. in 20.stoletju, ki je rezultat našega večletnega dela, raziskovanja in zbiranja gradiva, pomembnega za lokalno zgodovino. Na ogled smo postavili stare razglednice, fotografije in druge upodobitve Cirkulan in okoliških vasi, s pomočjo katerih lahko spremljamo razvoj kraja, pomembne stavbe ter utrinke iz družabnega življenja vse tja do konca 70-ih let 20. stoletja.

Oglejte si tudi