Logo MojaObčina.si
DANES
24°C
6°C
JUTRI
21°C
8°C
Oceni objavo

Hodim, da pomagam

Lions klub Brnik je pod geslom Hodim, da pomagam, pripravil pohod za vse generacije. Na  dobrodelnem dogodku v Dvorjah tudi Cene Prevc in Janez Cetin, ki je pripeljal iz Ivančne gorice terapevtski živali za otroke. Pohoda se je v lepem, sončnem vremenu udeležilo 128 ljudi.

Humanitarno društvo Lions klub Brnik je v soboto, 27. maja Pod Jenkovo lipo v Dvorjah pri Cerkljah na Gorenjskem organiziralo 11. tradicionalno dobrodelno druženje Hodim, da pomagam, s katerim so zbirali sredstva za rehabilitacijo otrok s cerebralno paralizo, za učence s posebnimi potrebami Osnovne šole Helene Puhar v Kranju. Pohod je bil namenjen vsem generacijam, udeleženci so se s starta v Dvorjah lahko podali po treh različno dolgih poteh, in sicer do gradu Strmol, kjer so pripravili  za najmlajše iskanje zaklada in družabne igre, na šest kilometrov dolg rekreativni pohod prek polja do Adergasa in po gozdni poti nazaj do ribnika Češnjevek in mimo gradu Strmol v Dvorje, tretja skupina petnajstih pohodnikov pa se je povzpela na Štefanjo Goro.  Prehodili so več kot 10 kilometrov.

V bližini spomenika skladatelja Davorina Jenka v Dvorjah sta učiteljici OŠ Helene Puhar Maja Grošelj in Bojana Dujović postavili stojnico, in na njej predstavili  ročno izdelane izdelke učencev njihove šole in poželi nemalo pohval.

Gorenjska regija pa bo v naslednjem šolskem letu   organizatorka državnih iger specialne olimpijade med 31. januarjem in prvim februarjem  2024. Med organizatorji  je tudi OŠ Helene Puhar Kranj, kjer  pričakujejo okoli 180 udeležencev,  zato zbirajo finančna sredstva.

Po pohodu je vse čakala topla malica, sodelovali so lahko tudi na srečelovu, licitacijah  in v dobrodelnih družabnih igrah. Za uspešno izvedbo prireditve pa se je  zahvalil  Janez Cuderman, ravnatelj  osnovne šole Helene Puhar iz Kranja.

Dogodek je obiskal tudi Cene Prevc,  vrhunski smučarski skakalec, ki je letos v Planici končal dvajsetletno skakalno kariero in predanost smučarskim skokom,ter pozdravil vse pohodnike, še posebej  najmlajše. Med udeleženci pohoda je bila tudi 12-letna Brina Slivnikar iz Vaš pri Medvodah, ki sta jo starša pripeljala na pohod. Po uspešne zdravljenju v Ameriki danes hodi z berglami in sta se z očetom Lukom odločila, da gre  12-letna Brina  z berglami peš do Gradu Strmol, za kar je požela veliko simpatij številnih pohodnikov. Med udeleženci   pohoda na dva kilometra do gradu Strmol je bil tudi Janez Cetin iz Škofljice, ki je pripeljal na pohod in druženje z otroki terapevtski živali, med njimi južnoameriškega  Nanduja Nandeta in Nino ter z njima pričaral nasmehe na otroške obraze. Družabne prireditve se je udeležil tudi cerkljanski župan Franc Čebulj, sicer tudi član Lions kluba Brnik, in pohvalil organizacijo prireditve ter način zbiranja sredstev za potrebe učencev s posebnimi potrebami Osnovne šole Helene Puhar.

Veliko zaslug za uspešno izvedbo letošnje prireditve ima prof. dr. Mitja Košnik,  predsednik Lions kluba Brnik.

Spregovoril  je nekaj besed o klubu in predstavil njihovo delo, ki vse sloni na prostovoljstvu.  Danes lionizem deluje v 210 državah po svetu in ima približno 1,5 milijona članov. V Sloveniji so vsa zbrana sredstva lions klubov namenjena dobrodelnosti. Imamo okoli 50 lions klubov s 1550 člani. Poskušamo pomagati tistim, ki so pomoči potrebni.

DSCN  5508 Veliko zaslug za uspešno izvedbo letošnje prireditve ima prof. dr. Mitja Košnik, predsednik Lions kluba Brnik, ob njem Cene Prevc

DSCN 5541  Janez Cetin iz Škofljice je pripeljal na pohod in druženje z otroki terapevtski živali

DSCN 5492 Janez Cetin se je udeležil pohoda do gradu Strmol tudi z južnoameriškema nandujema Nandetom in Nino

DSCN 5505  Dvanajstletna Brina Slivnikar je po uspešnem zdravljenju v Ameriki  z berglama  sama prišla iz Dvorij do gradu Strmol. Z njo je bil oče Luka.

DSCN 5496  Na gradu Strmol

DSCN 5514  Obiskali so Adergas in se mimo gradu Strmol vrnili v Dvorje 

DSCN 5556  Na sliki župan Občine Cerklje na Gorenjskem Franc Čebulj je velik ljubitelj živali. Družbo sta mu delala južnoameriška  nanduja Nande in Nina

DSCN 5544  Vsem pohodnikom je malica dobro teknila

DSCN 5538 Maja Grošelj in Bojana Dujović  sta na stojnici predstavili  ročno izdelane izdelke učencev njihove šole.

DSCN 5501 Nandu Nande je užival na gradu Strmol in najmlajšimi!

DSCN 5520 Otroci so uživali ob druženju s terapevtskima živalima Janeza Cetina 

Besedilo in foto Janez Kuhar, Cerklje, 28.5.2023

Oglejte si tudi