Logo MojaObčina.si
JUTRI
26°C
5°C
TOR.
25°C
6°C
Oceni objavo

Luka Mesec obiskal Celje

Celje je 15. marca obiskal minister za delo, družino, socialne zadeve in enake možnosti Luka Mesec. Ministra so sprejeli župan Mestne občine Celje Matija Kovač, vodja oddelka za družbene dejavnosti dr. Bojan Cvelfar, direktorica Javnega zavoda Socio Suzi Kvas ter predstavnika Zveze Lions klubov Slovenije mag. Breda Pečovnik in Zdenko Podlesnik.
Namen ministrovega obiska je bil pogovor o projektu Donirana hrana, ki ga v sodelovanju z Lions klubi iz Celja in Mestno občino Celje izvaja Javni zavod Socio. Gre za dobrodelni projekt, namenjen socialno najranljivejšim posameznikom ali družinam, ki so se znašli v trenutni ali dolgotrajni stiski zaradi slabšega socialnega in zdravstvenega stanja, brezposelnosti ali drugih težav. Cilj projekta je upravičencem, ki jih določi Center za socialno delo, razdeliti dnevno svežo in predpakirano hrano, ki ji rok uporabe poteče ob polnoči istega dne ali v prihodnjih dneh. Projekt, ki deluje že od leta 2013, tako ob dobrodelni noti pomembno prispeva tudi k zmanjševanju količin zavržene hrane.

Na projekt in na vse, ki v njem sodelujejo, smo zelo ponosni in ga z veseljem podpiramo tudi na Mestni občini Celje. Ministra smo ob obisku povabili tudi na ogled razdelilnice hrane, v kateri so v letu 2023 razdelili kar 153 ton hrane.

Oglejte si tudi