Logo MojaObčina.si
DANES
19°C
8°C
JUTRI
24°C
7°C
Oceni objavo

Žegnanje traktorjev in prevzem novega gasilskega vozila na Rakitni

Na binkoštno nedeljo, 5. junija 2022, je na Rakitni potekalo žegnanje traktorjev, nato pa so gasilci Prostovoljnega gasilskega društva Rakitna prevzeli in blagoslovili novo gasilsko vozilo GVC 16/25. Do poznega večera je zbrane zabaval ansambel Krimski Lisjaki. Program je povezovala Alenka Kovačič.

Na Rakitno so traktoristi pripeljali kar 54 traktorjev, ki so počakali na blagoslov. Po blagoslovu so rakiški gasilci na igrišču pripravili slavnostni prevzem in blagoslov novega gasilskega vozila. Predsednik društva Tomaž Šivic je v začetku vse zbrane nagovoril: »Danes smo se zbrali z namenom, da uradno prevzamemo novo intervencijsko gasilsko vozilo, katero je nadomestilo našega starega tovariša. Le tega smo peljali na sosednjo Madžarsko, v Gasilsko društvo Gornji Senik, kjer bo nadaljeval svojo pot v gasilstvu. S pomočjo donatorstva krajanov, podjetij, Gasilske zveze Brezovica in občine Brezovica smo prišli do novega vozila, katerega smo opremili na podlagi izkušenj naših gasilcev iz gasilske brigade, ki ključno pripomorejo k razvoju gasilstva na našem območju. Gasilstvo v Sloveniji temelji na prostovoljstvu in je pri tem tudi izjema na področju celotne Evrope, zato je povezanost krajanov in gasilstva kritičnega pomena. Gasilci Rakitne smo veseli in počaščeni, ob današnji udeležbi in donatorstvu. Upamo, da lahko upravičimo vaše zaupanje v nas.« Zatem je poveljnik gasilskega društva Danijel Bečaj podal nekaj tehničnih specifikacij o samem vozilu. Le to bo posodobilo in izboljšalo delo rakiških gasilcev.

Predsednik Gasilske zveze Brezovica, Marko Susman, je Rakičanom čestital ob pridobitvi: »Imate novo gasilsko vozilo in mladi so še z večjo vnemo pristopili k izobraževanju, delu, usposabljanju in intervencijah. Želim vam, da bo to vozilo služilo brez težav, da bi ga uporabljali za vaje vaših mladih članov in da bo vedno pripravljen na izvoz.«

Sledil je blagoslov vozila, ki ga je podaril duhovnik Jože Treven. Župan Metod Ropret je prerezal slavnostni trak in izročil ključe vozila poveljniku PGD Rakitna, Danijelu Bečaju. Gasilci so se zahvalili vsem, ki so pripomogli, da je vozilo prišlo na Rakitno. Za to so zaslužni: občina Brezovica, Gasilska zveza Brezovica, Zavarovalnica Triglav, Lovska družina Rakitna, podjetje Silico d.o.o., Sistem TV, občinski svetnik Gorazd Kovačič, Lista Marka Čudna, Trgovinica Barbara, Krimček bar, Adaptacije KoGre, Klira d.o.o., Avtostoritve Rogelj, Fragmat d.o.o., Vinko Petkovšek in podjetje Bezeg d.o.o. Zahvaljujejo se tudi vsem posameznikom, ki so prispevali svoj delček. Sledile so zahvale prostovoljnim društvom Podpeč, Preserje, Kamnik pod Krimom, Goričica-Prevalje, Notranje Gorice-Plešivica, Vnanje Gorice, Jezero, Brezovica, Brezovici pod Krimom, Otave, Gasilskemu društvu Gornji Senik, ter za konec posebno priznanje gospe Saši Pušnik.

Eva Povirk

 

Oglejte si tudi