Logo MojaObčina.si
JUTRI
22°C
7°C
PON.
26°C
8°C
Oceni objavo

Prvi šolski dan

Konec poletja je pripeljal do 1. septembra, ko so na šolah toplo sprejeli prvošolčke. Sprejemi so potekali na Osnovni šoli Preserje, Podružnični šoli Notranje Gorice in na Osnovni šoli Brezovica. Učitelji so skupno pozdravili kar 141 novih učencev. S pesmijo in plesom pa so jih na vseh lokacijah pospremili učenci višjih razredov.

Ravnateljica Osnovne šole Preserje Petra Krajnc Urbanija je otroke in starše spodbudila z naslednjimi besedami: »Vsi smo težko pričakovali današnji prvi šolski dan, ki je začetek novih priložnosti in različnih izzivov. Verjamem, da se bomo s pogumom, spoštovanjem in sodelovanjem trudili uresničiti naše načrte, na poti preskočili vse ovire in na koncu prišli do zastavljenega cilja.«

»Danes je poseben dan – prvi šolski dan. Le ta je velika stopnička v življenju vsakega otroka in vsake družine. V šoli se učimo in igramo, poleg tega pa se učimo tudi sodelovanja in sobivanja. Letos bomo ponovno sodelovali medgeneracijsko, saj vas bodo sprejeli in pozdravili učenci višjih razredov. Želim vam lep prvi šolski dan in tudi vse naslednje,« je otroke pozdravila ravnateljica Osnovne šole Brezovica Meta Trček.

»Prvošolke in prvošolci, dobrodošli. Upam, da se boste res lepo imeli. Prvi september je za večino ljudi navaden dan, vendar, za vas in vaše starše, je to poseben dan in mejnik. Veliko se boste naučili, igrali in spoznali nove prijatelje. Naj vas ne bo strah.« S temi besedami je podžupan Občine Brezovica Marko Čuden potolažil prvošolce.

V Notranjih Goricah so prvošolčke v razrede peljali petošolci, na Brezovici pa so jih pospremili devetošolci. V razredih pa je že čakalo darilce. Občina namreč vsako leto s knjigo poskrbi za malenkostni spomin na vstop v prvi razred. Vsem učencem želimo pot lepih spominov, sklepanja novih prijateljstev in uspešno šolsko leto.

Eva Povirk

Oglejte si tudi