Logo MojaObčina.si
DANES
15°C
2°C
JUTRI
12°C
4°C
Oceni objavo

Dobrodelna nedelja za Saro

Na prvo decembrsko nedeljo sta se v naši občini odvijala dva dobrodelna dogodka. Na nedeljsko jutro so se tekači zbrali na Jezeru in tekli na pet, deset in dvajset kilometrov, zvečer pa je potekal dobrodelni koncert v dvorani v Notranjih Goricah. Vsa finančna sredstva, zbrana na obeh dogodkih, so namenjena 14-letni Sari, ki ima cerebralno paralizo in se odpravlja na operacijo v ZDA.
Sara Francelj, učenka OŠ Preserje, je stara 14 let in ima cerebralno paralizo. Dobila je priložnost za operacijo v ZDA. Stroške dveh operacij krije ZZZS, stroške dvomesečnega bivanja tam, dodatnih terapij ter pot pa morata plačati z mamo sami, zato prosita za finančno pomoč.

V ta namen so v nedeljo, 4. decembra, v dopoldanskih urah organizirali Avanturin dobrodelni tek. Start in cilj sta bila na Jezeru, tekači pa so v dobrodelni namen tekli na pet, deset in dvajset kilometrov. Startnina 130-ih udeležencev, nekateri so prispevali tudi več, veliko se jih je odpravilo samo na pohod, skratka vsa finančna sredstva so bila v celoti namenjena Sari. Tekači in vsi, ki so na nedeljsko jutro tekli ali hodili na Jezeru, so skupaj zbrali kar 2.100 evrov.

V večernih urah pa je potekal dobrodelni koncert v kulturnem domu v Notranjih Goricah, kjer se je zbrala polna dvorana ljudi z namenom, da pomagajo Sari. Koncert je organiziral ŠKTD Lokvanj. Program je povezoval Franci Peternel, nastopali pa so Otroški zbor Osnovne šole Preserje, Ansambel Ponos, Ansambel Bitenc, Tanja Zajc Zupan, Ana Zajc in Urban Marolt, Krimski lisjaki, Podpeški oktet, Jernej Kuntner, Sinji galeb, Nejc Kastelic s harmonikarji, France in Korado, Stane Vidmar, Vaški godci in Filip Kranjec. Prav vsi, ki jih je predsednica ŠKTD Lokvanj pozvala k sodelovanju, so se koncerta z veseljem udeležili. Na koncertu ni manjkal niti Miklavž, ki so ga ob koncu triurnega programa, priklicali najmlajši v dvorani.

Krajevna skupnost Podpeč – Preserje je Sari za okrevanje podarila 1000 evrov, s prodajo kart pa so zbrali 5.275 evrov, kar je ŠKTD Lokvanj Sari podaril kot donatorstvo za njeno okrevanje.

Sari vsi želimo uspešno operacijo in čim hitrejše okrevanje.

Eva Povirk

Oglejte si tudi