Logo MojaObčina.si
DANES
18°C
4°C
JUTRI
23°C
8°C
Oceni objavo

Božiček na celodnevnem obisku

Tudi letošnje leto se je v naši občini oglasil Božiček, ki je vsem pridnim brezovškim otrokom razdelil darila. Skupaj z njim so po »celodnevni Božičkovi turneji« potovali tudi pomočniki.
Ker pa je bilo letos veliko pridnih otrok, se je Božiček na njegovi celodnevni turneji ustavil na štirih lokacijah, in sicer ob dvanajstih na Rakitni, nadaljeval v Podpeči, Notranjih Goricah in se nazadnje ob peti uri popoldne ustavil še na Brezovici. Spremljali so ga tudi njegovi zvesti pomočniki, med njimi tudi župan Metod Ropret. Brez pomočnikov Božiček ne bi vedel, kateri otroci so bili pridni. Popotovanje je popestrila mladinska sekcija KD Janez Jalen, ki je uprizorila krajšo otroško igrico »Božičkovi tajni agentje v akciji«. Igra, ki jo je napisal in režiral Janez Remškar, prikazuje, kako trdo garajo Božičkovi pomočniki, ki so celo leto v akciji in so pozorni na pridnost vseh otrok na svetu. Včasih jim ponagaja tudi zajček Belko, za katerega glavni agent odloči, da si ne zasluži darila. A ostali prijatelji pomagajo, da do darila pride tudi zajček, ki vedno vsem pomaga.

Najmlajšim je Božiček skupaj s pomočniki razdelil darila, najpogumnejši pa so se lahko z Božičkom tudi fotografirali. Otroci so se obiska zelo razveselili, skupaj s starši pa so napolnili vse dvorane do zadnjega kotička.

Eva Povirk

Oglejte si tudi