Logo MojaObčina.si
DANES
18°C
4°C
JUTRI
23°C
8°C
Oceni objavo

ŽPZ Brezovica pripravil božično – novoletni koncert z gosti

Na zadnji decembrski ponedeljek so v brezoviški osnovni šoli v sodelovanju z občino in KUD Brezovica pevke Ženskega pevskega zbora Brezovica pripravile božično – novoletni koncert z gosti.
 

Tradicionalni božično – novoletni koncert so pevke z gosti pripravile že devetnajstič zapored. ŽPZ Brezovica z zborovodkinjo Sonjo Sojer in pianistko Anjo Kunčič je za začetek zapel in zaplesal tri skladbe in sicer mehiško, japonsko in maorsko. Pri japonski pesmi je pevke s svojim plesom spremljala tudi učenka Ema Svete, ki je s svojo podobo predstavila japonsko kulturo oblačenja. Sledil je gost iz Venezuele, pianist Leopoldo Osio, ki je svojo jazz glasbo predstavil v državah Južne Amerike in Evrope. Zaigral pa je dve skladbi, ena izmed teh je bila avtorska. Posebna gostja večera je bila 18-letna harfistka Verona Rapuc iz Slovenj Gradca, ki je zaigrala dve melodiji. Sledil pa je Ženski pevski zbor Brezovica s tremi skladbami, ustreznimi za temo koncerta, saj so pevke zapele Winter Wonderland, Lepa božična noč in Sneg je tu.

Presenečenj pa ni bilo konec, saj je nastopil tudi velik oboževalec Erosa Ramazzottija, pevec Primož Šinkovec. Zapel je dve zelo znani pesmi svojega vzornika, potem pa še skladbo Insieme skupaj z ŽPZ Brezovica.

Na koncertu ni manjkalo niti lepih želja ob prazničnih dnevih in novem letu, ki jih je v slavnostnem nagovoru izrazil tudi župan Metod Ropret. »Ni vsak dan enak dnevu, niti leto predhodnemu. Vsak pa prinaša nove izzive in s seboj tudi nove radosti,« je voščil župan. Zbrane je pozdravila tudi predsednica KUD Brezovica Polona Raušl. »Toliko lepega se je v tem letu zgodilo ŽPZ Brezovica, da je težko ponovno obuditi vse lepe trenutke in jih strniti v popolno sliko,« je povzela Polona, ki je tudi sama članica prav tega pevskega zbora, o katerem je govorila. ŽPZ Brezovica je letos praznoval dvajsetletnico delovanja, zborovodkinja Sonja Sojer pa je prejela grb občine Brezovica. Pevke so nato zapele še štiri skladbe, na priredbi Modrijanov jih je spremljal harmonikar Miha Mele. Za zaključek pa so skupaj z vsemi gosti in z dvorano, zapolnjeno do zadnjega kotička, zapele Silvestrski poljub in vsem zaželele lepe praznike ter srečno novo leto.

Eva Povirk



Oglejte si tudi