Logo MojaObčina.si
DANES
18°C
4°C
JUTRI
23°C
8°C
Oceni objavo

Razstavi akademskega slikarja in restavratorja Veljka Tomana

Razstava bo prva v ciklu razstav, ki jih bo pripravil naš občan Veljko Toman ob svoji 80-letnici. Predstavila jo bo avtorica razstave dr. Marjana Dolšina Delač. Program, v katerem bodo sodelovali učenci Glasbene šole Ribnica, bo povezoval Matjaž Gruden. 

Razstava bo potekala pod naslovom Čutni dialogi gozda, ogledali pa si jo boste lahko v četrtek, 25. januarja 2024, ob 19. uri v galeriji Skedenj na Trubarjevi domačiji. 

»Veljko Toman v seriji upodobitev kupov hlodovine, gozdarskih ramp in vlak beleži človekove sledi v gozdu, svojevrstno histerezo, ki ključno poseže v delovanje kompleksnega ekosistema in ga potiska v iskanje vedno novih rešitev. Ko se te izčrpajo, ostane rjava jalova pustinja, ki zeva človeški odtis in obnemogla čaka na nove prebivalce.«

(Marjana Dolšina Delač)

V okviru razstave ste vabljeni na domačijo tudi ob slovenskem kulturnem prazniku v četrtek, 8. februarja, ob 10. uri, ko bo potekal pogovor z avtorjem razstave Veljkom Tomanom.

Obenem pa se je Veljko predstavil skupaj s svojo družino. Skupaj so pripravili razstavo z naslovom Veljko – Toman mix. Dve od njegovih hčera, Katarina in Urša, sta ostali v likovnem ustvarjanju in tako skupaj z očetom prispevali dela za razstavo. Tretja, Ajda, pa je igralka, zato je skupaj s Marijano Brecelj sooblikovala program odprtja. Kritiko predstave pa je podala likovna kritičarka Polona Škodrič. Obisk je bil številčen, kar je definitivno potrdilo za dobro delo.


Jakob Rus


Oglejte si tudi